De winter van de Belgica – donderdag 20 november

De Belgica

De Belgica

Davidsfonds Boom en Niel slaan voor deze gelegenheid de handen in mekaar en brengen U deze spraakmakende avond op donderdag 20 november 2008 te 20 uur in het Baksteentje (museum Emabb) Noeveren 67 te Boom.

 
Na een kennismaking met een van de schitterendste monumenten “De Wintertuin van O.L.V.-Waver”, werkelijk werelderfgoed, brengen de afdelingen Niel en Boom een ander hoogtepunt uit onze rijke geschiedenis nl. een multimediavoorstelling over

“ DE WINTER VAN DE BELGICA”

 het verhaal van een Belgische ontdekkingsreis door Willy Schuyesmans.

     16 augustus 1897. In de haven van Antwerpen vaart het stoomschip Belgica onder massale belangstelling uit. Kapitein Adrien De Gerlache onderneemt immers de eerste wetenschap-pelijke expeditie ooit naar het Zuidpoolgebied, een gewaagd project. Samen met zijn team brengt hij onbekende delen van de Zuidpool in kaart, verzamelt hij klimatologische gege-vens en onderzoekt hij het leven op Antarctica. Aan het einde van de zomer vriest het schip echter vast in het pakijs. De barre weersomstandigheden brengen dood en waanzin, tot de bemanning zich na dertien maanden kan bevrijden uit het ijs.

Journalist en jeugdauteur Willy Schuyesmans is reeds van kindsbeen af gefascineerd door de Belgische zuidpoolexpeditie. Hij verenigt een wetenschappelijk standpunt met een menselijk verhaal en brengt u het bloedstollende relaas van een baanbrekende expeditie.

    Zoals U wellicht weet is de v.z.w. De Steenschuit gestart met een nieuw opleidingsproject,  (het herbouwen van het schip) The New Belgica.

Coördinator en voorzitter Eddy Stuer zal ons hierover alle geheimen verklappen en we kunnen kennis maken met de huidige stand van zaken.

Inkom:  € 10 – DF-leden: € 8

De avond wordt afgesloten met een Polar receptie. Deze wordt U aangeboden door Delta LLoyd Bank, sponsor van “De Steenschuit”.

De totale opbrengst van deze avond dient eveneens tot ondersteuning van het project.

Weerom een niet te missen avond ! Iedereen welkom !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s