Kunst zien en begrijpen – dinsdag 2 december 14 uur

‘ Kunst zien en begrijpen ‘  – zaal Koekoek, Lindenboslaan (A12) Boom – 14 uur   

Op 6/11/2007 zat de foyer van het CC te Aartselaar bomvol voor deze Davidsfondsvoordracht door Davidsfonds-bestuurslid Hubert Jacobs, tevens lid van de Vlaamse Seniorenclub. Unanieme lovende woorden en ‘achteraffe’ uitlatingen in de trant van ‘spijtig dat we dit gemist hebben’ en ‘dat kan je gemakkelijk tweemaal zien’ spoorden de Vlaamse Seniorenclub aan om Hubert onmiddellijk “vast te leggen” voor een bisnummer.

Kan kunst u nog beroeren ?

Een vereniging die cultuur wil promoten, gaat zulke vraag niet uit de weg. Met deze voordracht wil Davidsfonds Aartselaar, en bij uitbreiding de VVVG Vlaamse Seniorenclub (nota redactie) daarom ook graag hier dieper op ingaan. Aan de hand van talrijke voorbeelden wordt een stuk “bagage” meegegeven bij het beschouwen van schilderkunst.  Het vertrekpunt hiervoor is de vormgeving van de werken. De inhoud wordt slechts zijdelings bekeken omzeggens los van thematiek en voorstelling.

Er wordt wel een antwoord gezocht op vragen als: Hoe gaat de kunstenaar om met vorm en kleur? Hoe zit de compositie in mekaar? Op welke manier worden er accenten gelegd op het doek? 

 
In deze voordracht zal Hubert Jacobs, jarenlang actief in het kunstonderwijs, ons een betere kennis en een scherper inzicht in de schilderkunst meegeven.

(Uit:  Onze  OMTRENT jaargang 19, nr 2 nov 2007)

Inkom  : Leden Vlaamse Seniorenclub € 3 en niet-leden € 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s