De voorzitter ….

Even uitblazen.

Tijdens het werkjaar 2008-2009 werden door onze DF-afdeling 18 activiteiten ingericht. Daarbij reken ik dan nog niet de Junior Journalist-wedstrijd en de twee lessenreeksen van Universiteit Vrije Tijd, waarvoor ook steeds beroep wordt gedaan op de inzet van onze bestuursleden. Wij mogen dus spreken van een meer dan gevuld werkjaar.
Het was bijzonder hoopvol dat onze leden, maar ook niet-leden, blijkbaar merken dat wij activiteiten brengen die meestal de moeite waard zijn en waar men zich op een aangename manier kan ontspannen of waar iets valt bij te leren. Wij zullen het volgende werkjaar dan ook op de ingeslagen weg verdergaan.

Met ons bezoek aan Brussel op 9 mei en onze daguitstap van 6 juni naar Pajottenland en Zennevallei, hebben wij de deelnemers een goed beeld willen geven van de problemen in Brussel en in de Vlaamse Rand. Zij hebben kunnen vaststellen dat de niet-splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde daar geen ver van-mijn-bed-show is, maar een medeoorzaak van de vele pesterijen die de daar wonende Vlamingen ondervinden.

Maar er is mogelijk beterschap. De verkiezingsuitslag van 7 juni was in dat opzicht wellicht hoopvol. Vlaanderen is weer wat Vlaamser geworden en bovendien komen de zonnige vakantiemaanden eraan. Alle reden dus om optimistisch te zijn.

Namens DF-Aartselaar wens ik u een deugddoende vakantie.

René De Ranter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s