Cultuurreis naar Noord-Ierland – 10-20 mei 2010 (11 dagen)

Vervolgreis naar Noord-Ierland, 10-20 mei 2010 (11 dagen)

i.s.m. Reizen de Strycker (lic. A1893), Lokeren

Melancholisch en tijdloos, zo ervaar je een reis door het groene Ierse landschap.  Het eiland ligt vrij afgezonderd aan de uiterste westrand van Europa, telt zo’n 3,5 miljoen inwoners die graag muziek maken en hun cultuur koesteren. Vanuit de stad van James Joyce trekken we westwaarts naar de universiteitsstad Galway, en maken kennis met de Burren, een uniek karstlandschap.  Via het ruige Connemara National Park leidt onze weg naar Sligo, de geboortestad van dichter en nobelprijswinnaaar W. B. Yeats. Verder naar het noorden kijken we rond in het Glenveagh National Park, een prachtig wandelgebied, en omcirkelen we het prachtige Lower Lough Erne.  We gaan heel even piepen in het afgelegen en ruige Donegal, waar we nog de turfgeuren van Old Ireland opsnuiven.  Dan steken we de grens met Noord-Ierland over, het Britse deel van het eiland.  De wonderen van de noordkust met o.a. de beroemde Giant’s Causeway (en Bushmills Whiskey !) krijgen we nu te zien.  In Derry maken we kennis met de grimmige geschiedenis van de Ierse troubles tussen protestanten en katholieken.  Ook in het bijwijlen nog steeds ongemakkelijke Belfast, nochtans een prachtige stad, komen we op elke straathoek met dit stukje geschiedenis in contact.  Vanuit het hotel kijken de “murals”, de grote graffitischilderijen ons toe.  Zowel bekende als minder bekende hoogkruisen, ronde torens, dolmens, steenkringen, kloosterruïnes, kliffen, eilanden, bergen, pubs en pints zijn ons doel.  Zonder al te veel haast of overdaad.  Daarom voorzien we een dag extra voor deze cultuurreis om o.a. meer aandacht te kunnen besteden aan Dublin.

Hier volgt een ontwerp van (maximum)programma met een richtprijs onder voorbehoud.

10 mei : ferry Calais-Dover en doorreis tot (omgeving) Chester (hotel)

11 mei : Van (omgeving) Chester naar Holyhead en met de Swiftferry  naar Dublin (maaltijd aan boord), daarna geleid stadsbezoek, vrije avond (hotel Dublin)
12 mei : Vallei van de Boyne (voormiddag) met Knowth, Newgrange,
Monasterboice, Tara (keuze) en namiddag vrij bezoek aan Dublin,
’s avonds (voor wie wil) Musical Pub Crawl (hotel Dublin)
13 mei : Snelle verplaatsing Dublin-Galway (voormiddag) en kennismaking
met de Burren (namiddag) (hotel Oughterard )
14 mei : Galway-Sligo, door Connemara ( hotel Donegal)
15 mei : Lower Lough Erne (co. Fermanagh en Tyrone) (hotel Donegal)
16 mei : Sligo-Londonderry via co. Donegal en Griannan of Ailleach (hotel Derry)
17 mei : Derry-Belfast via Causeway Coast en Bushmills  (whiskey!) (hotel Belfast)
18 mei : Belfast; doorreis naar Dublin (hotel Dublin)
19 mei : Dublin-Holyhead, doorreis naar Maidenhead , in de Theemsvallei  (hotel Maidenhead).
20 mei : ferry Dover-Calais

Reisleiding: Toon Naert (docent Universiteit Vrije Tijd, Davidsfonds) en Ray Janssens

Richtprijs (onder voorbehoud):
€1330 (leden)
€1360 (niet-leden)
Toeslag single: €310

Inbegrepen:

Autocarreis, alle onkosten chauffeur en reisbegeleiding,  overtocht Calais-Dover H/T, overtocht Holyhead-Dublin (H/T met snelle Swiftferry), 10 overnachtingen in ***hotels (Engels of Iers ontbijt en avondmaal),  plaatselijke bustoers en gidsen,  volledige verzekering (burgerlijke aansprakelijkheid, annulatie en bijstand), bijdrage garantiefonds, taksen en btw, alle toegangsgeld, documentatie en reisbrochure (ong. 30 p.)

Niet inbegrepen:

Overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Je plaats reserveren kan vanaf nu met het bijgevoegd inschrijvingsformulier.  Bevestig je aanmelding met een eerste voorschor tegen 30 november 2009.

Meer informatie gewenst?  Bel Ray op 03-887 64 54 of mail ray.janssens@telenet.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s