73ste Vlaams Nationaal Zangfeest – Zondag 28 februari 2010

Lotto Arena – 14.30 uur

Motto: Vlaanderen aan zet

Vlaanderen verliest stilaan maar zeker zijn positie als Europese topregio. Het Belgisch failliet heeft nefaste gevolgen voor onze welvaart en ons welzijn en het Belgisch immobilisme dreigt ons voor lange tijd schaakmat te zetten. Vlaanderen mag niet lijdzaam toezien, maar moet nu, voor het te laat is, de patstelling doorbreken en het heft in eigen handen nemen. Vlaanderen is aan zet en moet maximaal inzetten op de eigen toekomst.

Sopraan Cristel De Meulder zal ‘Het jonge jaar’ en ‘Hoe schoon de morgendauw’ zingen, twee prachtige liederen van Lodewijk Mortelmans op tekst van Guido Gezelle. Op die manier wordt ook de 180ste verjaardag van één van onze grootste dichters in de schijnwerpers gezet.

Precies honderd jaar geleden componeerde Lodewijk De Vocht één van de mooiste Marialiederen: ‘Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen’ op tekst van August Cuppens. We herdenken ook de 25 jaar geleden overleden Vlaamse componist Herman Roelstraete.

Maar het publiek komt in de eerste plaats natuurlijk om zelf te zingen en dus staan er naar goede gewoonte heel wat klassieke samenzangliederen op het programma. De kans is groot dat de Arena opnieuw uitverkocht zal zijn, zeker na het succes van vorig jaar. Bestel dus tijdig uw kaarten

Praktisch:

–   Zondag 28 februari 2010 om 14.30 uur
–   Lotto Arena (naast  Sportpaleis)
–   Toegang: 15-34 € voor DF- leden, 17-36 €  voor niet-leden
–   Kaarten bestellen bij Eddy Vermoesen (0478/963 399)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s