Op los zand in Namibië – Het relaas van een avontuurlijke tocht door Namibië – dinsdag 2 februari

Het relaas van een avontuurlijke tocht door Namibië

Cultureel centrum – 20 uur

In april en mei 2009 trokken onze DF-leden Erna en Paul Rouchet en Cor Vanlaer voor 5 weken naar Namibië. Geen standaardreis uit de boekjes maar een eigen organisatie. Omdat ze ook moeilijker toegankelijkere plekken wilden bezoeken, werd een 4X4 met daktenten gehuurd en werd daarmee het land doorkruist van aan de zuidgrens met Zuid-Afrika tot aan de noordgrens met Angola.

Kamperen en zelf reizen vergt in een dergelijk groot en grotendeels leeg land wel een ietsje meer voorbereiding, maar het biedt zoveel meer mogelijkheden en het laat je toe het land echt van nabij te leren kennen.

Vanavond krijgen jullie aan de hand van foto- en videomateriaal niet alleen informatie hoe je zo’n expeditie aanpakt en wat je allemaal kan tegenkomen, maar wordt jullie ook verteld over de geschiedenis en de vele prachtige plekken van dit gigantische land.

Dus niet alleen Sossusvlei en Etosha Park, maar ook de Fish River Canyon (bijna even groot als de Grand Canyon), de Kalahari woestijn en duinen, de spookstad Kolmanskop, de lagune en duinen rond Walvis Baai, het Brandberg massief met zijn Unesco rotstekeningen, de Epupa Watervallen, een bezoek aan een Himba dorp, en de Bosjesmannen, om er maar een paar te noemen.

De prachtige natuur, de vele planten en dieren, en de rust van de campsites krijgen jullie er gratis bij. Kortom, laat je onderdompelen in een stuk uniek Afrika, en beleef het van op de eerste rij. Je hoeft er niet eens voor te vliegen; je vindt het allemaal in Aartselaar.

Beleef een trip met de jeep en bewonder de omgeving.

Hoe rij je met de jeep in de woestijn?

Praktisch:

–   Dinsdag 2 februari 2010 om 20.00  uur
–   Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan, Aartselaar
–   Toegang: 4,00 euro voor DF- leden, 6,00 euro voor niet-leden
–   Graag vooraf kaarten bestellen bij Eddy Vermoesen (0478/96.33.99)
of via  davidsfonds.aartselaar@hotmail.com

Betalen ter plaatse of op rek. 401-5019031-75 (vermeld: Namibië)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s