Geliefd en verguisd, geen stad in ons land weet de emoties zo te bespelen als Brussel. Opstootjes en rellen in kansarmere wijken, gebrek aan hartelijkheid en menselijke warmte, het behoort tot de werkelijkheid én ook vaak tot talrijke clichés.
Maar achter dat grauwe troosteloze beeld schuilt een Brussel met een rijk verleden, een oeverloos aanbod aan kunst, cultuur en architectuur, en een steevaste kijk op de toekomst.
Wie dieper graaft in het Brussels weefsel, ontdekt een door en door Nederlandse stad. En met Nederlands wordt vooral bedoeld dat de stad aan de Zenne onomwonden tot de historische Nederlanden behoort.
Brussel daagt uit, en die uitdagingen blijven brandend actueel op zowel nationaal als internationaal vlak.
In een eerste deel wordt de geschiedenis van de stad behandeld en in een tweede deel komt de actualiteit aan bod. Ook het Brussels dialect wordt niet vergeten. Leo Camerlinck, Heel-Nederlander, Vlaamse Brusselaar én Brusselse Vlaming brengt een caleidoscoop van en over zijn stad.
Hij is vertaler-tolk en autodidact en woont al heel zijn leven in Brussel. Hij publiceerde boeken over 1302 en de gevolgen ervan, over de Nederlanden in het algemeen.
Praktisch:
– Dinsdag 26 oktober 2010 om 20.00 uur
– Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan, Aartselaar
– Toegang: 4,00 euro voor DF-leden, 6,00 euro voor niet-leden
– Graag vooraf inschrijven bij Eddy Vermoesen via gsm 0478/96.33.99 of via e‑mail aan davidsfonds.aartselaar@hotmail.com
– Betalen ter plaatse of vooraf op rek. 401-5019031-75 (vermeld: Brussel)
Graag wou ik me inschrijven voor de voordracht op 26 oktober over Brussel.