Thrillers !!! – dinsdag 28 september

Een voordracht over het thrillergenre door thrillerauteur Hubert Van Lier!! Als dat geen spannende avond wordt!

Welke kenmerken zijn er nodig om over een thriller te kunnen spreken? Dat een definitie niet eenvoudig te geven is, bewijst ‘De naam van de roos’. Dit boek benadert voor een groot deel de kenmerken van een thriller en toch wordt het niet als dusdanig beschouwd.

Na een kort historisch overzicht van de wegen die het genre zoal bewandelt, geeft de auteur de evolutie van het thrillergenre en enkele stereotypes.

Als grondlegger van de thriller beschouwt men Edgar Allen Poe. Komen verder ter sprake: Conan Doyle, die wetenschappelijk onderzoek heeft ingevoerd; Agatha Christie die gestalte gaf aan ‘Wie is de dader?’; Georges Simenon, de eigenlijke vader van de meer psychologisch getinte thriller.

Regelmatig wordt ook verwezen naar auteurs van bij ons. Een verrassend voorbeeld hiervan is Conscience die eigenlijk ook een thriller heeft geschreven.

Deze korte historische uitstap geeft de lezer of de toekomstige lezer een inzicht en een overzicht van de huidige ontwikkeling met zijn verschillende takken.

Hubert Van Lier zal graag de vragen van de aanwezigen beantwoorden.

Hubert Van Lier is lid van onze afdeling. Hij was docent aan de Antwerpse Hogeschool, afdeling gezondheidszorg. Hij richtte ‘De Schrijversacademie’ op, die als bedoeling heeft het vak ‘Schrijven’ aan te leren. Eén van zijn werken is ‘Antwerpen Groenplaats’: het verhaal van iemand die louter toevallig in een web van de onderwereld verstrikt geraakt. Deze thriller heeft net zoals zijn andere misdaadromans, Antwerpen als decor en zorgt voor heel wat herkenningspunten die ook voor een niet-Antwerpenaar herkenbaar zijn.

Praktisch:

–   Dinsdag 28 september 2010 om 20.00  uur
–   Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan, Aartselaar
–   Toegang: 4,00 euro voor DF-leden, 6,00 euro voor niet-leden
–   Graag vooraf inschrijven bij Eddy Vermoesen via gsm 0478/96.33.99 of via e‑mail aan davidsfonds.aartselaar@hotmail.com
–   Betalen ter plaatse of vooraf op rek. 401-5019031-75 (vermelding: Thrillers)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s