Bezoek aan Bourgondisch Mechelen – zaterdag 30 april

Het woord ‘Bourgondisch’ in de titel mag je op velerlei manieren interpreteren!

Margaretha van Oostenrijk (16de eeuw) maakte van Mechelen de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. De stad werd een centrum van politieke, economische, culturele en religieuze bedrijvigheid. Tegelijk was het (en is het nog steeds!) aangenaam vertoeven in een fraaie stad waarvan de burgers eeuwenlang ‘het goede leven’ weten te waarderen.

Onze gids, Beatrice, is niet geboren in het Mechelse, maar is er wel getogen. Ze zal ons graag laten genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Dit gebeurt via een wandeling met bezoek aan het stadhuis, de Sint-Romboutskathedraal, de beiaardschool en het Paleis van Margaretha van Oostenrijk.

Onderweg vertel onze gids over het verleden en het heden, de grootse, de kleine, de lekkere en de stoute kantjes van haar stad.

Halverwege de wandeling wordt er halt gehouden voor een heerlijk Mechels biertje.

Praktisch:
– zaterdag 30 april 2011 van 14.00 uur tot 17.30 uur
– samenkomst om 13.45: Toerismehuis in de Hallestraat ( naast het stadhuis aan de Grote Markt ).
– Deelnameprijs: 7 euro (Mechels biertje inbegrepen). Max. 25 deelnemers! Betalen voor 2 april op rekening IBAN BE05 4015 0190 3175 van Davidsfonds Aartselaar met vermelding van ‘Mechelen’. Datum van betaling telt!
– Inschrijven bij de secretaris Eddy Vermoesen via gsm 0478/963399 of per e-mail aan davidsfonds.aartselaar@hotmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s