Bezoek aan het MAS – zaterdag 24 september

zaterdag 24 september

Bezoek aan het MAS

Het Museum aan de Stroom, ‘het MAS’, opende zijn deuren in het voorjaar van 2011. Het bevindt zich pal in de oude haven op het zogenaamde Eilandje, een bruisend stadsdeel in volle ontwikkeling. Het MAS zal de scharnierplek tussen stad en haven vormen. Met zijn zestig meter hoge toren is het museum ook een nieuw oriëntatiepunt in de stad.

Het MAS en zijn enorme collecties vertellen het verhaal van de stad, de stroom, de haven en de wereld.

Het staat daarin niet alleen. Het MAS zoekt naar samenwerking en uitwisseling met andere erfgoedorganisaties in de stad. Het creëert zo een netwerk. Het ondersteunt en ontwikkelt projecten die oog hebben voor de zorg voor erfgoedcollecties en die de verhalen over de stad doen opborrelen. Het MAS focust op deze diversiteit en staat stil bij de vele contacten tussen culturen vroeger en nu.

Onze afdeling volgt de ‘MAS-tour’ onder de leiding van Key Minnebo. We maken kennis met het concept van het Museum en bezoeken alle themazalen, uitgezonderd het Kijkdepot en de tijdelijke tentoonstelling.

Praktisch:

Zaterdag 24 september 2011 om 10.15 uur Bijeenkomst: aan de onthaalbalie voor groepen in het MAS Inkom: 9 euro (7 euro met DF-cultuurkaart) Maximaal 20 personen

Inschrijven via Eddy Vermoesen, gsm 0478/96.33.99, of via e-mail davidsfonds.aartselaar@hotmail.com en vooraf betalen op rek.nr. IBAN BE05 4015 0190 3175 van Davidsfonds Aartselaar met vermelding:’MAS’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s