Een waardig levenseinde – Wim Distelmans – dinsdag 6 maart

Een waardig levenseinde

Wim Distelmans

Het levenseinde belangt ons allen aan. Tijdens de lezing gaat Wim Distelmans in op de desbetreffende patiëntenrechten, de palliatieve zorg en de beslissingen bij het levenseinde, inclusief euthanasie. Tevens krijg je uitleg over hoe men ‘zijn papieren in orde’ kan maken.

Ongetwijfeld is in Vlaanderen Wim Distelmans dé pionier voor het recht op een waardig levenseinde. Goed vijftien jaar geleden was hij het die in het openbaar durfde te pleiten voor euthanasie en toegaf dat hij het zelf als arts ook al had gedaan. Wie is die man die zich met zoveel energie inzet voor een betere zorg voor mensen in hun laatste levensfase? Maakt die dagelijkse confrontatie met ziekte en dood hem niet bang? En waar blijft hij zijn vechtlust vandaan halen?

Op de lezing zal hij het onderwerp euthanasie zo praktisch mogelijk toelichten: wat er al dan niet mogelijk is binnen de huidige juridische context, het hoe en waarom van de wilsbeschikking en de wijze waarop euthanasie kan worden uitgevoerd. Over deze materie publiceerde hij ook het boek ‘Een waardig levenseinde’.

Dr. Wim Distelmans is professor palliatieve geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij heeft zijn praktijk in het ziekenhuis en is betrokken bij de opleiding van artsen. Sinds de euthanasiewet op 22 september 2002 in ons land in werking trad, is hij voorzitter van de Federale Controle- en Evaluatiecommissie Euthanasie. Hij is ook de promotor van het Dagcentrum ‘Topaz’ van het UZ Brussel te Wemmel waar men met de hulp van vrijwilligers terminale zieken professioneel omringt en hen begeleidt op hun weg naar het einde.

Na de lezing heeft het publiek de gelegenheid om vragen te stellen.

Praktisch: 

–    Dinsdag 6 maart 2012 om 20.00 uur
–    Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar
–    Inkom: 6 euro, 4 euro met DF- cultuurkaart
–    Je kan ter plaatse betalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s