Kaas? Met bier! – Michel Van Tricht – dinsdag 20 maart

Nacht van de Geschiedenis

Kaas? Met bier!

Kaasaffineur Michel Van Tricht

Dinsdag 20 maart komt Michel Van Tricht naar Aartselaar. De Wall Street Journal riep Van Tricht uit tot de beste kaaswinkel van Europa boven topzaken uit Parijs, Madrid of London. En wie zijn wij om hen tegen te spreken.

Laten we dat even uittesten dacht Davidsfonds Aartselaar en de kaasproeverij die kaasmeester Michel Van Tricht komt voorstellen in het Cultureel Centrum ’t Aambeeld in Aartselaar, richt zich dan ook niet alleen naar zijn leden maar naar alle kaasliefhebbers.

Kaas met bier of wijn? Wie heeft er de beste bieren van de wereld? De hype om kaas te serveren met een aangepast exclusief bier zal u toegelicht worden door Michel Van Tricht en zijn zoon Fréderic. “Het huwelijk van bier en kaas is zo vanzelfsprekend”, zegt de kaasmeester Frédéric Van Tricht. “Je mag niet voortgaan op louter visuele aspecten, je moet focussen op de smaak van de kaas. Het is een verhaal van proeven, erover praten met tafelgenoten en samen zoeken naar de perfecte combinatie waarin kaas en bier in mekaar overvloeien en één geheel vormen”.

Tijdens de proeverij zullen Michel en Fréderic toelichten hoe in hun zaak jonge kazen worden verfijnd en afgewerkt en aan toprestaurants als De Karmeliet en het Hof van Cleve worden geleverd.

Hoe verloopt de avond?

In 5 stappen zal Michel witschimmelkazen, geiten- en schapenkazen, vaste kazen, gewassen korstkazen en blauwschimmelkazen laten proeven, telkens met aangepaste bieren. Twintig verschillende kazen en vijf heerlijke bieren. Wie echt geen bier lust, kan altijd een glaasje witte of rode wijn bestellen.

Praktisch:

–   Dinsdag 20 maart 2012 om 20.00 uur
–   Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar
–   Deelnameprijs:  € 35 per persoon, te storten op rekening BE05 4015 0190 3175 van Davidsfonds Aartselaar
–   Inschrijven kan tot 13 maart bij Eddy Vermoesen, tel. 0478/963 399 of via e-mail aan davidsfonds.aartselaar@hotmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s