Het woordje van de voorzitter – Mooie vakantiemaanden waren het.

Het woord van de voorzitter

Mooie vakantiemaanden waren het.

“Wij reizen om te leren door heel het land en hebben als wij keren ook meer verstand.”

Dat is de aanvang van een lied op tekst van Julius De Geyter en muziek van Peter Benoit dat bij mijn weten niet meer aangeleerd wordt.

Het gaat nochtans over reizen in ons dierbaar vaderland, en dat is zeer aanbevelenswaard.

Laat ons eens de tour de Belgique maken. Aanvangen doen wij dan uiteraard in het lieflijkste deel, Wallonie terre d’accueil. Vriendelijke mensen daar, die begrepen hebben dat een Vlaamse Leeuw alleen maar de rust kan verstoren. Jeugdverenigingen die toch zulke vlag op hun kampplaats willen hangen, zullen terecht uitgewezen worden. De belhamels.

Ook in la capitale is men volop bezig om het straatbeeld te verfraaien. Blote armen en onderbenen, laat staan nog iets meer, zullen niet meer geduld worden. Onze gezonde zonen zullen zich in de toekomst ongehinderd naar hun werk kunnen begeven en niet meer afgeleid worden door dergelijk wansmakelijk vertoon.

Vlaanderen wil ook niet achterblijven. Plichtsbewuste jongeren die baldadige politiemannen arbeidsongeschikt slagen om hen te beletten verder onheil aan te richten, kunnen in strafzaken het Frans als voertaal kiezen. Franstalige onderzoeksrechters kunnen daardoor beletten dat deze idealisten opgesloten worden, zodat zij vrijelijk hun taak kunnen voortzetten. Door de ontdubbeling (niet splitsing) van het gerechtelijk arrondissement BHV wordt die 19deeeuwse toestand gelukkig hersteld en gebetonneerd in de grondwet.

Nog een gelukkige evolutie is het feit dat arresten van het Grondwettelijk Hof niet meer moeten uitgevoerd worden, maar dat daarover kan onderhandeld worden. Deze versoepeling geldt vanzelfsprekend alleen voor Franstaligen.

Mooie vakantiemaanden waren het dit jaar. Jammer toch dat onze atleten in Londen, wegens gebrek aan prestaties, niet met de Belgische vlag konden paraderen.

 

René De Ranter
voorzitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s