Ladies in Jazz – woensdag 16 oktober

woensdag 16 oktober

“Ladies in Jazz”, een avondje sfeer

Walter Decoene

Het wordt stilaan een prille traditie dat jazz wat meer aandacht krijgt in het Aartselaarse muzikale aanbod. Tot nu toe waren er drie aperitiefconcerten, maar deze keer komt er een avondvullend programma over jazz.

Niet enkel met ‘klank’, maar ook met ‘beeld’. Want jazz beluisteren is één ding, de muziek zien ‘maken’ is pas een echte belevenis.

Wat valt er op 16 oktober vanaf 20 uur in de foyer van CC ’t Aambeeld te beleven?

Walter Decoene, een Aartselarenaar die lid is èn van het Davidsfonds èn van de Heemkundige Kring, was bereid om te zorgen voor een leerrijke en tegelijk ontspannende avond over dit onderwerp.

Wees gerust, het wordt geen avond voor echte freaks. Dat kan ook niet, want jazz is ook voor onze spreker geen dagdagelijkse hobby. Noem hem gerust een gepassioneerde gelegenheidsluisteraar.

Walter koos voor “Ladies in Jazz” omdat jazz zonder een Ella Fitzgerald, zonder een Billie Holiday of zonder een Sarah Vaughan moeilijk denkbaar is. Maar toch, het blijft niet enkel bij deze dames. Het geheel wordt ook gelardeerd met instrumentale standards in een wat bijzondere uitvoering. En zoals gezegd, er horen ook beelden bij.

Het wordt dus een gevarieerde en een sfeervolle avond waarvan iedereen moeiteloos kan genieten en tegelijk er toch iets kan van opsteken.

Praktisch:
– Woensdag 16 oktober om 20.00 uur
– Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar
– Inkom: € 7 (met DF-cultuurkaart of kaart Heemkundige Kring: € 5)
– Je kan ter plaatse betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s