Bezoek aan het Red Star Line Museum – zaterdag 15 februari

zaterdag 15 februari

Bezoek aan het Red Star Line Museum

Aan de Rijnkaai op het eilandje zijn drie havenloodsen bewaard gebleven die eigendom waren van de scheepvaartmaatschappij Red Star Line. De stad heeft de drie loodsen gekocht om ze te herstellen in hun oude glorie. In de loodsen van de legendarische rederij met de rode ster in de vlag opende op 27 september 2013 het Red Star Line museum.

SafariMet hun hele hebben en houden in enkele koffers, nemen miljoenen mensen vanaf 1800 de boot van Europa naar Amerika. De nieuwe wereld is het beloofde land voor wie zoekt naar geluk en een beter bestaan. Tussen 1873 en 1934 brengen oceaanstomers 2,6 miljoen avonturiers en gelukzoekers vanuit Antwerpen naar de overkant.Voor velen van hen begint die tocht naar de VS en Canada in de havenloods van de Red Star Line in Antwerpen. Het Red Star Line Museum vertelt hun verhaal. In de oude gebouwen herleven de emoties en verhalen van hoge verwachting of diepe teleurstelling van zovelen die, hun droom achterna, hier alles achterlieten.Het Red Star Line museum begraaft zich echter niet in het verleden. Migratie is van overal en van alle tijden, dus ook van vandaag, zeker in een havenstad als Antwerpen.

In het museum treedt u in de voetsporen van mensen die uw voorouders hadden kunnen zijn, of het misschien ook zijn.

Praktisch:
− Zaterdag 15 februari om 13.45 uur
− 2 groepen van maximaal 15 deelnemers!
− Het Red Star Line Museum is volledig toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit.
− Samenkomst aan de Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen.
− Kostprijs: € 12 pp, te storten voor 31 januari.
− Vooraf aanmelden bij Eddy Vermoesen via gsm 0478/96.33.99 of via e-mail aan davidsfonds.aartselaar@hotmail.com
− De volgorde van de stortingen met de vermelding “Red Star”op rek.nr. IBAN BE05 4015 0190 3175 van Davidsfonds Aartselaar bepaalt de inschrijvingslijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s