De voorzitter start het werkingsjaar: “Begin seizoen”

Het woord van de voorzitter

“Begin seizoen”

p10004441

Aangezien ik vorig seizoen had afgesloten met de titel “Einde seizoen,” heb ik niet lang moeten zoeken naar de titel van dit voorwoord. Noem het gerust vakantieluiheid.

En opnieuw moet ik het hebben over kwaliteitsvolle landbouwproducten van bij ons. Er blijkt namelijk een wonderoogst van peren op komst te zijn en juist dan laten de Russen ons daar toch wel mee zitten zeker. Wij worden daarom door allerlei vaderlandslievende verenigingen en lieden aangemaand om peren in grote hoeveelheden te verorberen. Met appels kan dat nog meevallen, maar bij die peren heb ik zo mijn twijfels. Ik durf te zeggen dat ik uit ervaring mag spreken. In onze ouderlijke tuin stond destijds een reusachtige perelaar met dubbel flippen.

Ik ben mij toen ooit een keer te buiten gegaan aan een overconsumptie van deze heerlijkheden en dat had een merkwaardig ontstoppend effect. Toch maar voorzichtig zijn met die vaderlandsliefde.

Nu ik het toch over vaderlandsliefde heb, schiet mij te binnen dat het u ook wel zal opgevallen zijn dat in de voorbije maanden de Jupilervlag een deel van onze gevels ontsierde, en dat dag en nacht. Er is mij nochtans altijd geleerd dat er een onderscheid is tussen een vlag en een vod. Een vlag wordt ’s morgens gehesen en ’s avonds gestreken en opgeborgen tot de volgende ochtend. Een vod mag dag en nacht blijven hangen. Ik moet zeggen dat ik deze zomer veel vodden heb zien hangen. Ter verontschuldiging van de lieden die Jupiler-vodden hadden uithangen, moet ik toegeven dat die driekleur ook terug te vinden is in sommige dweilen (ook opneemvodden genoemd.) Vandaar wellicht de verwarring en het gebruik als vod.

Maar genoeg nu over landbouwproducten en vaderlandsliefde. Laat het ons nog eens hebben over kwaliteitsproducten die u zonder beperking mag consumeren. Dat is ongetwijfeld weer hetgeen in ons jaarprogramma zit.

Verder in dit nummer kunt u reeds wat meer vernemen over activiteiten die de volgende maanden gepland zijn. Hopelijk tot dan.

René De Ranter

Voorzitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s