Zomerzoektocht in Geraardsbergen – 6 juni tot 20 september

CampagnebeeldZKT-732KBZomerzoektocht rond Geraardsbergen

De 29ste editie van de Davidsfonds Zomerzoektocht neemt je mee naar de mooiste plekjes in en rond Geraardsbergen. Van zaterdag 6 juni tot en met zondag 20 september kan je met de fiets of met de auto een lusvormig parcours afleggen en zo met de hele familie de Vlaamse Ardennen verkennen. De zoektocht start op de markt van Geraardsbergen aan het toeristisch infokantoor ‘De Permanensje’ en loopt via rustige wegen langs verschillende stopplaatsen. Daar speur je naar de antwoorden op de zoektochtvragen. Heb je goed gezocht dan maak je kans op een van de vele superleuke prijzen!

Geraardsbergen (www.geraardsbergen.be)

Wie Geraardsbergen zegt, denkt meteen aan de legendarische ‘Muur’. Een flinke kuitenbijter, maar eens op de top heb je een schitterend uitzicht over de stad. Geen wielerfan? Dan kan de stad je vast verleiden met haar gezellige steegjes en smakelijke mattentaarten. Wist je trouwens dat je in Geraardsbergen het oudste Manneken-Pis van ons land vindt? Hij is maar liefst 160 jaar ouder dan zijn Brusselse collega.

Provinciaal Domein De Gavers (www.degavers.be)

Aan recreatiemogelijkheden heeft De Gavers zeker geen gebrek. Je kan er wandelen en fietsen in het groen, zwemmen in het binnen en buitenbad, boogschieten, kajakken, hengelen, minigolfen…
Geniet van een hapje en een drankje op het zonneterras met zicht op de speeltuin. Of breng zelf je picknick mee. Krijg je niet alles gezien op een dag? Verblijf dan een nachtje in een van de logies.

De Helix (www.dehelix.be)

In De Helix, het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu, kom je op een speelse manier meer te weten over de natuur en over hoe je milieubewuster kan leven. Je ontdekt er interactieve tentoonstellingen en een educatieve tuin. Wandel op het blotevoetenpad, neem een kijkje in de bijenhal, steek het moeras over of pomp zelf water op met de schroef van Archimedes. Een hongertje? Gebruik gerust een van de picknicktafels.

Grimminge (www.geraardsbergen.be)

Aan de groene oevers van de Dender vind je het dorpje Grimminge, een deelgemeente van Geraardsbergen. De gerestaureerde neogotische kerk, het standbeeld van trekpaard, Orange I, het oude gemeentehuis en de geklasseerde pastorie vormen de gezellige dorpskern.

Hemelveerdegem (www.lierde.be)

Met 400 inwoners moet Hemelveerdegem, deelgemeente van Lierde, zowat het kleinste dorp in de streek zijn. Zo’n 30 jaar geleden werd het dorpsgezicht beschermd, en terecht. Neem een kijkje in de ook beschermde Sint-Jan-Baptistkerk of rust uit op een van de bankjes onder de beukenrij.

Sint-Martens-Lierde (www.lierde.be)

Begin 14de eeuw verrees in het kleine Sint-Martens-Lierde de statige Kartuizerpriorij Sint-Maartens-Bos. Een aantal gebouwen zijn nu helaas verdwenen maar onder andere de pastorij, de opvallende toegangspoort en een deel van het gastenkwartier zijn nog in perfecte staat. Zin in een rondje bakschieten of petanque? Dan moet je in de volkse dorpskroeg zijn.

Meer info

Er zijn twee zoektochtformules:

– de klassieke zoektocht met pittige vragen voor de gedreven zoektochter
– de speelse gezinszoektocht met leuke fotovragen, doevragen en spelletjes

Een deelnemingspakket, zowel het klassieke als het gezinspakket, kost € 19 (€ 14 met DF-cultuurkaart) en bevat een deelnemingsbrochure, een folder met fijne arrangementen in de streek én een gloednieuwe gids over de Vlaamse Ardennen (waarde: € 17,50). Voor kinderen kan je aan het vertrekpunt extra vragen- en opdrachtenbladen kopen (€ 1).

Afhalen kan vanaf zaterdag 6 juni in het toeristisch infokantoor aan het startpunt. Het kantoor is op weekdagen doorlopend open van 9 tot 17 uur, tijdens het weekend en op feestdagen doorlopend van 10 tot 17.30 uur.
Je kan ook tot einde juni vooraf deelnemingspaketten bestellen bij Eddy Vermoesen, gsm 0478/96 33 99, of via davidsfonds.aartselaar@hotmail.com.

______________ Hartelijk welkom op onze activiteiten ______________

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s