“Arm en Rijk” – Jan Leyers – dinsdag 22 sept 15

dinsdag 22 september

“Arm & rijk”

Jan LeyersJan Leyers

Op papier zijn alle mensen op onze planeet gelijk, maar in de praktijk leven ze in extreem verschillende sociale omstandigheden. Er zijn haves en have-nots, en tussen hen gaapt een kloof die alsmaar dieper wordt.

In de tv-serie ‘Arm & rijk’ wilde Jan Leyers uitzoeken hoe mensen wereldwijd met die groeiende ongelijkheid omgaan.

Gedurende tachtig dagen reisde hij met een filmploeg de wereld rond. Hij bezocht daarbij acht wereldsteden waar hij telkens tien dagen filmde. Van de goorste favela in Brazilië tot een boerendorp in Peking, in elke stad ontmoette hij mensen die aan weerszijden van de kloof staan. Hij zocht uit hoe armen het hoofd boven water proberen te houden en hoe rijken hun geprivilegieerde situatie trachten te rechtvaardigen, soms met ideologische en religieuse theorieën. Waarom komen zo weinig have-nots tegen de stuitende verschillen in opstand, waarom kijken zoveel haves onverschillig de andere kant op? Welke zijn hun drijfveren en ambities, hun dromen en frustraties?

Maakt geld gelukkig en werkt rijkdom bevrijdend? Voelen we ons beter als de ander minder heeft? Of is het net omgekeerd, en zorgt meer gelijkheid in een samenleving voor meer geluk?

In zijn lezing vertelt Jan Leyers over zijn adembenemende reis, over de exorbitante luxe van de enen en over de bikkelharde overlevingsstrijd van de anderen.

Een organisatie van vzw ProCC, Davidsfonds Aartselaar en de Bib Aartselaar.

Praktisch:

  • Dinsdag 22 september om 20.15 uur
  • Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar
  • Inkom: € 10 (met DF-cultuurkaart: € 8)
  • Info: Cultureel Centrum, 03 877 28 75, cultuur@aartselaar.be

z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s