“Wat is angst?” – dinsdag 23 februari

“Wat is angst?”

Damiaan Denys

 

Tijdens de projectweek ‘Lekkerbekken bij de buren’ staat Nederland in de schijnwerper. Door samenwerking van het CC met onze DF-afdeling komt een Vlaming die het in Nederland gemaakt heeft en daar zalen doet vollopen, graag even terug naar Vlaanderen.

Damiaan DenysDamiaan Denys, (°Wevelgem) Vlaams hoogleraar psychiatrie (UvA) en afdelingshoofd psychiatrie aan het AMC, geeft veertig lezingen per jaar. In de vorm van verhalen en anekdotes vertelt hij over angst, angst in onze maatschappij en het effect ervan. Hij daagt je uit om bij jezelf te rade te gaan: hoe angstig ben jij?

Denys behandelt mensen met angsten, vaak in de vorm van dwangstoornissen. Als filosoof stond hij deze zomer op Lowlands met zijn theatervoorstelling “Wat is angst?”.

Angst is zijn muze en is niet per se iets slechts, integendeel. Maar de maatschappij slaat soms door in het angstgevoel.

De moderne mens beziet alles voortdurend vanuit angst: angst voor terreur en terreuraanslagen, voor stralingen van een gsm, voor koolhydraten en suikers, voor vaccins tegen baarmoederhalskanker… en het is zelfs een Europees fenomeen hoe er heel overspannen gereageerd wordt op de hedendaagse angsten: wij zijn bereid veel vrijheid in te leveren voor de illusie van controle.

 Organisatie: Davidsfonds Aartselaar i.s.m. ProCC.vzw

Praktisch:

  • Dinsdag 23 februari om 20.15 uur.
  • Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar.
  • Inkom: € 10 (met DF-cultuurkaart of abonnement CC: € 8).
  • Reservatie: bij CC ’t Aambeeld via tel. 03/877.28.75 of e-mail cultuur@aartselaar.be 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s