“Europa in de storm” – Herman Van Rompuy – dinsdag 15 maart

dinsdag 15 maart

“Europa in de storm”

Herman Van Rompuy

H Van Rompuy_Foto Marco Mertens.jpg

Op basis van zijn ervaringen werpt Herman Van Rompuy een blik op het verleden én de toekomst van Europa. Het grootste deel van zijn energie tijdens zijn jaren als ‘president’ van Europa ging naar de financiële crisis die de eurozone bedreigde. Hij vertelt hoe de Europese leiders te werk gingen om de storm te bedwingen en de euro te redden.

Ook komt de rol van Europa in een steeds veranderende wereld aan bod, net zoals de verwachtingen, de ervaringen en de teleur-stellingen van de Europeanen zelf.

Hoe zorgen we voor meer werkgelegenheid en welvaart in de Europese Unie? En hoe kan de Unie op een ogenblik van twijfel de burgers van Europa ervan overtuigen dat de toekomst ligt in Europese samenwerking?

Na de Griekse schuldencrisis, het aanzwengelen van de structurele economische groei, het terugdringen van de werkloosheid, is er de huidige vluchtelingenstroom als laatste grote uitdaging waar enkel verantwoordelijkheid en solidariteit soelaas zullen kunnen bieden.

Herman Van Rompuy (1947) is minister van staat en eredoctor van de KU Leuven. Hij was voor de CVP en CD&V achtereenvolgens senator, minister, volksvertegenwoordiger en voorzitter. In 2008 werd hij eerste minister en in 2009 de eerste voorzitter van de Raad van Europa.

Naast talrijke andere onderscheidingen ontving hij in 2014 de Karel de Grote Prijs in Aken en werd hij in 2015 als graaf in de adelstand verheven.

Praktisch:

  • Dinsdag 15 maart om 20.00 uur in CC ’t Aambeeld, Aartselaar.
  • Inkom: € 10 (-26/55+/met DF-cultuurkaart: € 8)
  • Het is raadzaam toegangskaarten vooraf te bestellen of af te halen
     in het Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar
    (Tel: 03/877 28 75 – cultuur@aartselaar.be)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s