Antarctica en de klimaatverandering – dinsdag 12 april 2016

“Antarctica en de klimaatverandering”

Koen Meirlaen

De klimaatonderzoeken en de uitdagingen voor morgen op vlak van klimaatbeheersing zijn te belangrijk om stil te blijven zitten.

In een boeiende lezing neemt Koen Meirlaen ons mee naar het koudste en droogste continent. Aan de hand van foto- en videomateriaal vertelt hij over de klimaatonderzoeken in Antarctica, over de onbeschrijflijke schoon-heid van de Antarctische natuur, maar ook over het overleven in de extreme koude die er heerst.

Elisabeth Antarctica Station.JPG

Koen Meirlaen verbleef bijna drie maanden op Antarctica. Vanuit het Belgische Koen Meirlaenpoolstation, het Princess Elisabeth Antarctica-station – uniek om zijn zero-emissiekarakter – ging hij mee op stap met de poolwetenschappers. Hij brengt ons dan ook een authentiek en boeiend verslag over Antarctica en de impact van de climate change.

Koen Meirlaen is een vlotte spreker, een enthousiaste persoon die zijn onderwerp heel verstaanbaar aan zijn publiek weet over te brengen. Hij is een talentvol ‘spraakwater met visie’ die zijn publiek weet te boeien van begin tot einde

Praktisch:

Dinsdag 12 april om 20.00 uur
Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar
Inkom: € 8 (met DF-cultuurkaart: € 5)
Je kunt ter plaatse betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s