“Valt België nog bijeen te houden?” – dinsdag 10 mei 2016

dinsdag 10 mei

“Valt België nog bijeen te houden?”

Rik Van Cauwelaert

DF_20160510_RVC

België: een beladen thema met ontzettend veel facetten. Rik Van Cauwelaert geeft op onnavolgba­re wijze inzicht in ons communau­taire kluwen, en werpt een geheel eigen licht op de sociale, politieke en economische elementen die spelen. Met historische feiten en scherpe analyses onderbouwt hij zijn these dat beide landsdelen steeds verder uit elkaar drijven, richting een doorgedreven federa­lisme, lees: een model waarin Wal­lonië en Vlaanderen zelf kunnen beslissen hoe ze hun pro­blemen gaan aanpakken.

Er is volgens Rik Van Cauwelaert namelijk niet alleen het verschil in economische realiteit op lokaal niveau, Europa’s strenge begrotingspolitiek stelt ook eisen waar momenteel enkel Vlaanderen aan kan voldoen. Is dat de reden waarom we meer dan 500 dagen zonder regering zaten? Rik Van Cauwelaert heeft er zo zijn eigen uitgesproken en gedegen mening over. Zoals we van hem gewend zijn.

Bijzonder mooi aan deze lezing van Rik Van Cauwelaert is de manier waarop hij er verhalen uit zijn eigen familiegeschiedenis in verweeft.

Journalist Rik Van Cauwelaert (°1950) was jarenlang bij Knack. Zijn kritische houding tegenover de politieke machthebbers wordt door velen gevolgd, temeer omdat hij daarbij blijk geeft van een vlijmscherp analytisch vermogen en een feitenkennis om u tegen te zeggen. Koppel dit aan zijn onvermoeibare streven naar onafhankelijke en kwaliteitsvolle berichtgeving, en je hebt een spreker die met zijn uitgesproken en sterk onderbouwde standpunten over het politieke en historische kluwen in België en Europa iedereen in de zaal kan boeien.

Praktisch:

  • Dinsdag 10 mei om 20.00 uur
  • Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar
  • Inkom: € 8 (met DF-cultuurkaart: € 5)
  • Je kan ter plaatse betalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s