Brussel: uitdagingen van een multiculturele maatschappij

Brussel: uitdagingen van een multiculturele maatschappij

 

woensdag 21 september om 20 uur

Luckas Vander Taelen 

De terreuraanslagen in Parijs, Brussel en Zaventem, Nice.. in 2015 en 2016 waren evenveel mokerslagen voor het linkse politiek correcte denken dat de tekens van het groeiend islamitisch fundamentalisme niet wou zien uit angst beschuldigd te worden van islamofobie.
Volgens Vander Taelen had de ruk naar rechts in de publieke opinie vermeden kunnen worden als linkse partijen het vroeger hadden aangedurfd om het naïeve multiculturele harmoniemodel bij te stellen en de angst van de gewone mens au sérieux genomen. Als ze de problemen in Brussel bijvoorbeeld niet weg hadden gerelativeerd.

Luckas Vander Taelen geeft in zijn boek ‘De Grote Verwarring’ (2016) een aanzet om het moslimfundamentalisme in onze Westerse landen een plaats te geven. “Jaren van vrede hebben ons verwend en weerloos gemaakt” vindt hij, “We zeggen niet meer wat we belangrijke waarden vinden. We zwijgen over wat door de fundamentalistische islam veroorzaakt wordt.”

Luckas Vander Taelen neemt geen blad voor de mond, niet over het extremisme, niet over de vluchtelingencrisis, en zeker niet over de problemen die in Brussel, en bij uitbreiding in heel België zijn gegroeid uit een misverstane solidariteit en gebrek aan verantwoordelijkheid.

Luckas Vander Taelen is historicus. Hij was Europees parlementslid voor Agalev. Sinds hij in 2009 als politicus van Groen een opiniestuk schreef over het moeizame samenleven in zijn multiculturele buurt staat hij ook bekend als criticus van zijn stad.

  Eddy Vermoesen 

Locatie :
CC ’t Aambeeld
della Faillelaan 34
2630 Aartselaar
Telefoon 0478-963 399
Email davidsfonds.aartselaar@hotmail.com

inkom: €10 (met DF-cultuurkaart 7)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s