“Dit was Europa in 2016” – dinsdag 29 november

dinsdag 29 november

“Dit was Europa in 2016”

Hendrik Vos en Rob Heirbaut

schermafdruk-2016-11-24-10-07-46

Het is inmiddels een traditie in Gent, maar niet daarbuiten. Davidsfonds Aartselaar is er evenwel in geslaagd om Europa-professor Hendrik Vos en VRT-journalist Rob Heirbaut te overtuigen om hun humoristisch Europees jaaroverzicht van 2016 eerst in Aartselaar te brengen.

Het is een eigenzinnig jaaroverzicht van twee gelegenheidscabaretiers. Europa-kenners Hendrik Vos en Rob Heirbaut gaan op zoek naar de achterkant van het Europanieuws, naar pittige anekdotes en al wat tussen de plooien is gevallen. Europa zat meer dan ooit in het nieuws. Het was tragisch en jammerlijk, doorgaans ingewikkeld, soms schandelijk maar altijd ernstig. Het wordt een overzicht vol prikkeldraad, met hoofdrollen voor Angela Merkel, David Cameron, Mario Draghi, Recep Tayyip Erdogan, met Brexit, Panama papers, Schengen, sjoemelsoftware, Ceta, bootvluchtelingen en terrorisme, ….

En uiteraard de vooruitblik der vooruitblikken: wat brengt 2017 voor Europa?

Hendrik Vos is hoogleraar, verbonden aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de Universiteit Gent, waar hij ook directeur is van het Centrum voor EU-studies. Zijn specialisaties zijn Europese politiek, Besluitvorming in de Europese Unie en Actuele vraagstukken van de Europese Politiek.

Rob Heirbaut studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Gent. Hij is verbonden aan de nieuwsdienst van de VRT als EU-specialist.

Deze avond is een organisatie van Davidsfonds Aartselaar in samenwerking met Procc vzw (CC)

Praktisch:

  • Dinsdag 29 november om 20.15 uur
  • Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar
  • Inkom: € 10 (met DF-cultuurkaart: € 7). Je kunt ter plaatse betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s