Het woord van de voorzitter – “Problemen”

“Problemen”

René De Ranter

Ze komen er weer aan: de feestdagen en… de problemen. Wat koop je voor je levensgezel, kinderen, kleinkinderen, die pestkop van een broer of zus, je beste vriend of vriendin (indien dat mag geweten zijn) en niet te vergeten, die lastige schoonmoeder. Onder ons gezegd, hoe zou het toch komen dat er nooit sprake is van een lastige schoonvader? Zit dat moeilijk doen, zeg maar chagrijnig doen, in de vrouwelijke genen? Komt het omdat vrouwen minder mogen drinken dan mannen en, volgens die droogstoppel van VAD, zelfs minder dan 10 glazen per week? Ik breek mij daar al jaren het hoofd over.

Maar terug naar de feestdagproblemen. Het begint al met de keuze van het menu. Over de locatie hebben de kinderen al lang beslist dat het bij de grootouders is. Die zijn op pensioen en hebben toch niets anders te doen. Het menu dus. Toch geen kalkoen zeker, zo’n lelijk beest. Kip en konijn zijn te gewoon en kwartels is te veel peuzelwerk. Een mals stukje wild dan maar. Gaat er altijd wel in. Maar ja, voor de kleinsten dan toch maar iets gewoner, want die lusten geen wild en ook geen spruiten of witloof. Voor de oudjes is dat allemaal geen probleem. Die maken met plezier potten en pannen vuil en hebben, zoals reeds gezegd, toch niets anders te doen.

En dan de geschenken. Dat is opgelost. Daarvoor zijn er lijstjes gemaakt. Gemakkelijk toch? Dat dacht je maar. De nummer een is uitverkocht, de nummer twee bestaat niet in de gewenste kleur, de nummer drie had de andere oma reeds gekocht. Ontgoochelde gezichten en sfeer naar de knoppen.

En toch, het zou zo eenvoudig kunnen zijn. Je neemt de cultuurgids van het Davidsfonds en kiest daar voor ieder een boek. Meer boeken mag ook en op die manier maak je nog leden bij van het Davidsfonds ook. Iedereen blij, ook wij.

Bij het nalezen van mijn tekst vraag ik mij nu toch af of ik mogelijk onbewust bepaalde bevolkingsgroepen zou kunnen beledigd hebben. Indien dat zo zou zijn, dan wens ik hen, maar ook de anderen, namens Davidsfonds Aartselaar een Vredevol Kerstmis en een Sprankelend Nieuwjaar.

René De Ranter

voorzitter

Eén gedachte over “Het woord van de voorzitter – “Problemen””

  1. Ik had het niet beter kunnen zeggen. Waar blijf je het halen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s