“William Shakespeare, 400 jaar later” – dinsdag 16 mei

dinsdag 16 mei

Shakespeare, 400 jaar later”

Mary Watson-Kullmann

William Shakespeare is omstreeks 23 april 1564 in Stratford-upon-Avon geboren en stierf daar op 23 april 1616 op 52-jarige leeftijd. Gedurende zijn volwassen leven was hij acteur, maar vooral toneelschrijver. Zijn werk bevat tragedies, komedies en de koningsdrama’s, waaraan hij zijn roem voornamelijk te danken heeft. Minder bekend is dat Shakespeare tevens de mooiste sonnetten in de wereldliteratuur heeft geschreven. Hij was betrokken bij de bouw van theaters en voordat hij de leeftijd van vijftig jaar bereikt had, was hij welvarend genoeg om terug te keren naar zijn geboorteplaats.

De grootste verdienste van William Shakespeare was echter de verrijking van de Engelse taal. Hij heeft circa 1500 woorden aan de taal toegevoegd.

Door de eeuwen heen zijn de verhalen van Shakespeare voortdurend in elke mogelijke kunstvorm gebruikt en op deze manier van de ene generatie aan de volgende doorgegeven.

‘William Shakespeare, 400 jaar later’ is een overzicht van zijn werk en zijn familie, maar ook een beschouwing van de turbulente tijd waarin hij leefde.

Mary Watson-Kullmann is geboren in Den Haag, in Nederland. Zij studeerde literatuur en filosofie aan de Sorbonne. Tijdens en na haar studie werkte zij op de Culturele afdeling van de Franse ambassade in Den Haag.

Momenteel geeft Mary Watson literatuurlezingen in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk, schrijft boekkritieken voor het Davidsfonds en geeft literatuurles aan het Open Leercentrum van het Sint-Michielscollege in Schoten.

 Praktisch:

  • Dinsdag 16 mei om 20.00 uur.
  • Cultureel Centrum ‘t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar.
  • Inkom: € 8 (met DF-cultuurkaart: € 5). Je kan ter plaatse betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s