“Hotel Pardon” – dinsdag 30 mei

dinsdag 30 mei

“Hotel Pardon”

Jan De Cock

DF_20170530_HotelPardon W15LR100.jpg

De voordracht “Hotel Pardon” is een averechts verhaal uit de bikkelharde, maar tegelijk ook vertederende wereld van gevangenissen.

Jan De Cock is geboren in 1964. Hij verbleef als ontwikkelingswerker in Latijns-Amerika en in Afrika. Van straatopvoeder, onder meer bij lijmsnuivende jongeren in Chili, naar gevangeniswerker was maar een kleine stap. Hij werd bekend om zijn engagement voor de gevangenen.

Jan trok de wereld rond, door steppe en jan de cockwoestijn, per boot en per fiets, bij temperaturen van +45 tot -25 graden, van gevangenis naar gevangenis, steeds op zoek naar het leven achter de tralies. Hij liet zich vrijwillig opsluiten om ‘van binnenuit’ de polsslag te voelen van gedetineerden, mannen en vrouwen achter tralies.

Hij ontmoette kruimeldieven, zakkenrollers en vliegtuigkapers. Hij deelde de cel met muzikanten en acteurs, met huurmoordenaars en met moeders die eten stalen voor hun kinderen. Hij leefde in het gezelschap van ratten en vlooien, hagedissen en sprinkhanen…

Doorheen het verhaal volgen wij de zoektocht naar het menselijk gelaat van gedetineerden, ongetwijfeld een van de meest vergeten groepen in onze maatschappij.

Momenteel is Jan coördinator van de vzw Within-Without-Walls, een dialoog- en tegelijk werkgroep voor ex-gevangenen, slachtoffers en maatschappij. Daarnaast engageert Jan zich als vrijwilliger in de palliatieve zorgverstrekking.

Praktisch:

  • Dinsdag 30 mei om 20.00 uur.
  • Cultureel Centrum ‘t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar.
  • Inkom: € 8 (met DF-cultuurkaart: € 5). Je kan ter plaatse betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s