Wat met uw geld – woensdag 6 september

DF_20170906_MVanDroogenbroeck LR15(1)

 

Met een 0%-rentebeleid en een ongeziene monetaire geldpolitiek probeert de Europese Centrale Bank vandaag de motor van de economie in de eurozone enkele versnellingen hoger te doen draaien. Maar dat lukt niet helemaal.

Tegelijk heeft dat monetaire beleid een grote impact op ons spaargeld, met een historisch lage rente op spaarrekeningen en met gevolgen voor de financiële markten. Is dat beleid het ultieme redmiddel? Zijn er nog alternatieven? Wat zijn de gevolgen op lange termijn? En wat kunnen we leren van de Verenigde Staten?

Nooit eerder stond de rente op spaarboekjes zo laag. Hoe komt dat? Wat wil de Europese Centrale Bank daarmee bereiken? En waarom staat er ondanks die extreem lage minimumrente meer geld dan ooit op onze spaarboekjes? Zijn er ook alternatieven? Hoe kan je beleggen in aandelen en waar moet je dan op letten? Zijn vastgoed, goud of schilderijen een alternatief? In deze lezing schetst VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck de problemen en de uitdagingen van de lage rente op maat van de gewone spaarder en overloopt de oorzaken en de gevolgen van de (weg uit de) financiële crisis sinds 2008 en impact daarvan op de spaarder. Met handige tips, do’s en don’ts.

 

Michaël Van Droogenbroeck werkt sinds 2005 op de nieuwsdienst van de VRT. Hij is de financieel-journalist van Het Journaal en brengt ook wekelijks een rubriek in het economisch programma “De Vrije Markt”. Recent verscheen het boek “Michaël maakt de rekening” gebaseerd op zijn columns voor Het Laatste Nieuws.

 

Praktisch:

− Woensdag 6 september om 20.00 uur.
− Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar.
− Inkom: € 10 (met DF-cultuurkaart: € 7).

Je kan ter plaatse betalen of bestellen op de webshop van het Cultureel Centrum op https://ccaartselaar.recreatex.be. Reserveren kan ook telefonisch (03/877 28 75) of via email (cultuur@aartselaar.be) Uiteraard kan je ook je kaart kopen in het Cultureel Centrum (maandag tot 20 uur, op dinsdag en woensdag tot 17.30 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s