“En …? Wat nu?” – woensdag 20 september

“En…? Wat nu?”

Fried Ringoot

Podium_Friet_Ringoot_fotobrochure.jpg

Fried Ringoot, rolstoelacteur en cabaretier, brengt op 20 september zijn allernieuwste theater-zaalshow “EN…? WAT NU?”. Fried vertelt zelf over zijn show: “Dagdagelijkse situaties waar ik tegen aanloop als rolstoelgebruiker zorgen voor soms hilarische toestanden… als je ze wil en kan zien. Zelfrelativering ten top, zeg maar.

Heel wat mensen kunnen nauwelijks geloven dat alle dingen die in de voorstelling zitten ook daadwerkelijk gebeurd zijn. Open en bloot liggen op de onderzoeks-tafel terwijl de deur van de keuken van de verpleegsters wagenwijd open staat en ze rustig staan te keuvelen over de nieuwe rok die ze kochten.

Het is een echte ‘eye opener’ voor het publiek ook. Dingen waar we als rol-stoelgebruiker tegen aan lopen… allez, rijden.. worden plots zichtbaar voor een valide persoon. Een sjieke trouwreceptie op een grasveld met een parking op 300 m van het kasteel bezaaid met kasseitjes en steentjes… en ga zo maar door. Het zit er allemaal in. Dolkomisch.

Toen we de eerste maal speelden en nadien de video ervan bekeken, stonden we zelf verstomd van het aantal lachsalvo’s. Net zoals we ook de diepe emo-ties door het publiek voelden waaien bij de liedjes. Ook mijn liefde voor de zee en wat het met me doet zit verweven in de voorstelling.”

Even klikken voor een opname van Fried’s show

De opbrengst van deze avond gaat naar ‘Kom op tegen Kanker’.

Een organisatie van Davidsfonds Aartselaar, Gezinsbond Aartselaar, de BIB en ProCC vzw.

 

Praktisch:

Eén gedachte over ““En …? Wat nu?” – woensdag 20 september”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s