Gegidst bezoek aan het Plantin- Moretus museum – zaterdag 23 september

Museum Plantin-Moretus (Gegidst bezoek)

Christoffel Plantijn – Manager van het jaar 1572

museum_plantin-moretus

Wandel binnen in de drukkerij en het woonhuis van de invloedrijke familie Plantijn-Moretus alsof je er 400 jaar geleden gewoon vriend aan huis was.

Christoffel Plantijn bracht zijn leven door tussen de boeken. Samen met zijn vrouw en vijf dochters leefde hij in een statig pand aan de Vrijdagmarkt. Christoffel Plantijn en Jan Moretus bouwden een indrukwekkende drukkerij op. Vandaag is het museum het enige museum ter wereld dat erkend werd als UNESCO Werelderfgoed.

Plantin-Moretus tuinOntdek de magie van het museum. In paleis en drukkerij. In kamer en atelier. In letter en typografie. In de mooiste boeken. Beleef hoe, lang vóór onze digitale tijd, woord en beeld al wereldwijd werden verspreid.

Thema van ons bezoek is: Christoffel Plantijn – Manager van het jaar 1572

Je maakt kennis met Christoffel Plantijn als visionair uitgever. Tijdens een rondleiding door de luxueuze woonvertrekken en de unieke drukkerij leer je het leven en werk van de ambitieuze uitgeversfamilie Plantijn en Moretus kennen. Op de bovenverdieping ontdek je een aantal boekhistorische parels die hier uitgegeven en gedrukt werden.

 

Praktisch:

  • Zaterdag 23 september van 14.00 tot 16.00 uur. Samenkomst om 45 uur aan de ingang, Vrijdagmarkt 22, 2000 Antwerpen.
  • Inkom: € 15 (met DF-cultuurkaart: € 12) Aanmelden vóór 10 sept.
  • Maximaal 20 deelnemers. De volgorde van betaling is bepalend. Stort het juiste bedrag op rek. BE 05 4015 0190 3175 van DF-Aartselaar en vermeld: Plantin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s