Euregio Jeugdorkest Jubileumconcert – 80 jaar Davidsfonds Aartselaar – zondag 15 oktober

Euregio Jeugdorkest

Jubileumconcert o.l.v. Hans Casteleyn

 

DF_20171015 _DF 80 Euregio 15LR100

Naar aanleiding van haar 80-jarig bestaan heeft onze afdeling het Euregio Jeugdorkest uitgenodigd voor een uniek optreden in het Cultureel Centrum ’t Aambeeld in Aartselaar.

Het Euregio Jeugdorkest is een symfonisch orkest dat tot doel heeft getalenteerde jonge muzikanten de kans te geven om in orkestverband te musiceren, hen in contact te brengen met de grote orkestliteratuur en dit uit te voeren op diverse openbare concertpodia.

Tegast_DF Euregio 1510_fotobrochure

Een 90-tal jonge muzikanten uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland, musiceert op het hoogste niveau. Het meermaals gelauwerde orkest treedt dan ook niet alleen op in Vlaanderen, maar ook in Nederland, Oostenrijk, Italië en zelfs in China.

Met strijkers, houtblazers, koperblazers en percussie zijn in het orkest alle noodzakelijke instrumenten vertegenwoordigd, zodat het klassiek repertoire origineel (geen bewerkingen!) kan worden gespeeld. Dit alles gebeurt sinds 2002 onder de vakkundige leiding van de Belgische dirigent Hans Casteleyn.

Hans Casteleyn, zoon van ons Davidsfondslid Benny Casteleyn, is afgestu-deerd aan het Lemmensinstituut in Leuven voor o.a. piano, harmonie, contrapunt en fuga. Hij geeft les piano en algemene muziektheorie aan de muziekacademie ‘De Noorderkempen’ en dirigeert verscheidene orkesten.

Praktisch:

  • Zondag 15 oktober om 15.00 uur
  • Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar.
  • Inkom: € 20 (met DF-cultuurkaart: € 17)
  • Kaarten vooraf reserveren

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s