bezoek aan het Havenhuis – donderdag 30 november

Bezoek Havenhuis Antwerpen

ZahaHadidArchitects moest de oude brandweerkazerne op het terrein, een beschermde replica van een vroeger Hanzehuis, integreren in het nieuwe project voor de bouw van het havenhuis. Het uiteindelijke ontwerp is het resultaat van heel wat studies, zoals een historisch onderzoek en een onderzoek naar de geschiedenis en erfgoedwaarden van het terrein. Het resultaat bestaat uit twee met elkaar verbonden hoofdvolumes.. Een externe brug zorgt voor de integratie van het bestaande gebouw met de nieuwe uitbreiding.

ZahaHadidArchitects leverde met het Havenhuis een architecturaal meesterwerk af, op maat van een wereldhaven als Antwerpen. Het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Antwerpen is zonder twijfel een van de blikvangers van de Antwerpse skyline. Maar ook binnenin is het gebouw adembenemend, dankzij een fascinerend lijnenspel dat er zich op elke verdieping voltrekt, en duizelingwekkende vergezichten.

Het nieuwe gebouw symboliseert het dynamische, betrouwbare, ambitieuze en innovatieve karakter van de haven van Antwerpen. Het is de dagelijkse werkplek voor 500 medewerkers van het Havenbedrijf en het fungeert als ontmoetingsplaats voor de vele internationale contacten van de Antwerpse havengemeenschap.

Het volledige Havenhuis – met zijn opvallende en uiterst hedendaagse glazen bovenbouw – is een metafoor voor de haven van de 21e eeuw: een haven die klaar is voor de toekomst.

Een goede fysieke conditie is vereist voor het bezoek omwille het veelvuldig gebruik van trappen.

 

Praktisch:

  • donderdag 30 november om 18.00 uur (tot ongeveer 19.30uur)
  • Samenkomst om 17.45 uur aan de voorpoort van het Havenhuis op het ZahaHadidplein 1, 2030 Antwerpen
  • Deelname : 10€ (met DF cultuurkaart 7€)
  • Maximum 25 deelnemers. Aanmelden zo snel mogelijk! Volgorde van betaling bepaalt de lijst van deelnemers. Betaling geldt als reservatie. Het juiste bedrag storten op rekening BE 05 4015 0190 3175 van DF-Aartselaar (vermelding Havenhuis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s