Bier en chocolade – woensdag 15 november

woensdag 15 november

Bier en chocolade

Werner Callebaut

Het doel bij een tasting van bier en chocolade is de intensiteit van deze smaken doen eindigen in een perfect evenwicht. Een sterke, donkere chocolade, 70% bijvoorbeeld, gepaard laten gaan met een licht bier zou de smaak van het bier teniet doen. Het omgekeerde is ook waar: zet een zoete, witte chocolade naast een complex bier en er is niet veel meer over van de chocolade om van te genieten. Er dient altijd een goede balans te zijn om de smaken van zowel het bier als de chocolade in harmonie te brengen. Deze harmonie kan echter ook bereikt worden door contrasterende smaken. Bedoeling is om ervoor te zorgen dat de praline het bier beter maakt en omgekeerd.

Op de kaart staan 4  krakers van bieren die de ultieme praline proberen te verleiden. Unieke pralines worden telkens gekoppeld aan een bijhorend bier. Een clash der titanen tussen de bierliefhebber en chocoladefan. De ene kiest voor vredevolle harmonie tussen praline en bier. De andere zoekt de duistere kant van het contrast tussen bier en chocolade op.  Werner Callebaut probeert de aanwezigen te overtuigen van hun fifty shades of white, brown or black. Een hoogoplopend drama met een verrassende climax. Overwint de harmonie of het contrast ? Maar over één ding zijn we het eens: bier en chocolade zijn het ultieme genot en een geslaagd huwelijk.​

Werner Callebaut is een passioneel liefhebber van zowel bier als chocolade. Met een naam als Callebaut, één van de grootste namen in Belgische chocolade, is het logisch dat hij zich tot chocolade aangetrokken voelt. Op een moment ontdekte Werner ook zijn liefde voor de Belgische biercultuur. In een poging om zijn beide passies te combineren begon hij bier- en chocolade-tastings te organiseren. Waar hij eerst verrast was door het warme onthaal van zijn tastings, begrijpt hij nu dat ze een niche vullen die voorheen ontbrak in de Belgische smaakscène.

Praktisch:

 • woensdag 15 november om 20.00 uur.
 • Best kaarten reserveren VOOR 11 november
 • Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar.
 • Inkom: €20 (met DF cultuurkaart 17€)
 • Kaarten reserveren rechtstreeks bij het CC:
 • Kaarten kan je ook bestellen bij Davidsfonds Aartselaar
  • telefonisch 0478-96 33 99
  • e-mail davidsfonds.aartselaar@hotmail.com .
 • Als er nog plaats is kan je ook op de avond zelf nog kaarten kopen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s