zaterdag 21 april

Bezoek aan het museum Herman De Cuyper– Stokerij De Molenberg

 

 

 

Herman De Cuyper,  geboren in Blaasveld in 1904, was een beeldend kunstenaar.

De Cuyper kreeg een driejarige vorming tot schilder en beeldhouwer aan de Mechelse academie. Vanaf 1930 opteerde hij voor een artistieke loopbaan als beeldhouwer en vestigde zich in 1939 op de huidige locatie aan de Mechelsesteenweg 249.

Zijn werken geven gestalte aan de grote levensmomenten van de mens: huwelijk, paring, zwangerschap, geboorte, de wereld van het kind, het vrouwelijk naakt en de thematiek van het moederschap. Naast dit oeuvre, creëerde de beeldhouwer talrijke religieus geïnspireerde plastieken, waardoor Herman De Cuyper een belangrijke bijdrage leverde tot de vernieuwing van dit genre in België.


 

Distillery 1 - kopie

Daarna volgt een gegidste rondleiding door de historische molenaarshoeve en whiskystokerij van Stokerij De Molenberg. Door de jaren heen raakte de familiehoeve aan de Molenberg in verval. In 2009 startten de voorbereidende renovatiewerken. De installatie van de koperen stookketels in november 2009, een absolute primeur voor België, betekende meteen de start van een nieuwe traditie. Uiteindelijk vloeide het eerste, pure distillaat uit deze ketels in oktober 2010. Wij kunnen hier genieten van een glaasje Gouden Carolus Single Malt

 

Praktisch:

  • zaterdag 21 april om 14.00 uur
  • Samenkomst om 13.45u aan Museum Herman De Cuyper, Mechelsesteenweg 249, 2830 Blaasveld
  • Deelname: € 16 (met DF Cultuurkaart €13) (degustatie inbegrepen)
  • Beperkt aantal deelnemers!
  • Aanmelden zo snel mogelijk via mail naar davidsfonds.aartselaar@hotmail.com. Volgorde van betaling bepaalt de lijst van deelnemers. Betaling geldt als reservatie. Het juiste bedrag storten op rekening BE 05 4015 0190 3175 van DF-Aartselaar (vermelding De Cuyper)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s