Stadswandeling in Gent met gids Jean Paul Van Bendegem – zaterdag 26 mei

Kan een stad filosofisch verkend worden? Deze stadswandeling/dwaaltocht geeft hierop genteen positief antwoord. De bedoeling is om Gent met een filosofische blik te benaderen: wat mijn monumenten? Wat doen parken en tuinen in een stad? Wat is de betekenis van musea? Waarom een universiteit in de stad? Wat betekent restauratie? Wat is waar en wat is vals in een stad? Wat is aanwezig en misschien nog belangrijker: wat is afwezig of verdwenen? Wat betekent leven, wonen en bestaan in een stad?

van bendegemMet filosoof Jean Paul Van Bendegem verkennen we Gent op een niet-alledaagse manier. Het vertrekpunt van de wandeling is de beeldengroep Schoonheid, Kracht en Wijsheid op het Paul de Smet de Naeyerplein (omgeving Krijgslaan). Het eindpunt – als een filosofische exploratie al zoiets kent – zal aan het Belfort zijn.

Jean Paul Van Bendegem is een Vlaamse wiskundige, filosoof en als hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel.

Een rondleiding van ongeveer drie uur met een rustpunt halverwege doorheen Gent.

Praktisch:

  • Zaterdag 26 mei om 14 uur
  • Afspraak om 13.45u op het Paul de Smet de Naeyerplein, 9000 Gent
  • Deelnameprijs: € 15 (met DF-cultuurkaart: €12).
  • Beperkt aantal deelnemers!
  • Aanmelden zo snel mogelijk via mail naar davidsfonds.aartselaar@hotmail.com en een telefoontje naar 0478-963399. Volgorde van betaling bepaalt de lijst van deelnemers. Betaling geldt als reservatie. Het juiste bedrag storten op rekening BE 05 4015 0190 3175 van DF-Aartselaar (vermelding wandeling Gent)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s