Zomerzoektocht in de Druivenstreek

van 2 juni tot 16 september

Moeten we u het culturele hoogtepunt van de zomer nog voorstellen? Wellicht niet, maar we doen het toch. En graag!overijse

De Zomerzoektocht van Davidsfonds is al meer dan 30 jaar een van de grootste culturele en toeristische evenementen in Vlaanderen. De ‘Rolls-Royce’ onder de zoektochten.

Dit jaar nodigt Davidsfonds jong en oud, leden en aspirant-leden uit in de Druivenstreek om Tervuren, Hoeilaart en Overijse te ontdekken. Er valt veel te beleven, maar nog meer te ontdekken voor wie deelneemt aan de Zomerzoektocht. Het parcours loopt langs mooie bezienswaardigheden en verborgen plekjes, maar u ontdekt ook de Groene Gordel en het park in Tervuren aan het AfricaMuseum. U wandelt door de heuvelachtige gemeenten en tervuren museumals fietser kunt u uw kuitspieren en conditie prima trainen. De tocht leidt verder langs de prachtige serristenwoningen en druivenserres in Overijse en Hoeilaart. Daar ontdekt u niet alleen Nero, maar veel meer. Het wordt een onvergetelijke ervaring!

De Druivenstreek ontvangt Davidsfonds van 2 juni tot 16 september met open armen. Ook de horeca en de plaatselijke middenstand broeden op speciale acties om deelnemers aan de zoektocht in de watten te leggen. Want dit jaar kunt u op – jawel – 98 plaatsen terecht voor een extra arrangement. Een mooie kans om daarop in te pikken als zoektochter. Genieten maar van al die voordelen!hoeilaart

U kunt ook kiezen uit een zoektocht met de fiets (hou rekening met de heuvelachtige omgeving) of met de auto. Daarnaast hebt u telkens de keuze uit een korte en een lange zoektocht: de speelse gezinszoektocht of de klassieke zoektocht. Een zoektocht op ieders maat, dus! En voor de gezinszoektocht is er opnieuw elke week een winnaar. Misschien bent u wel de weekwinnaar die op tocht gaat met de kinderen of kleinkinderen? De gezinszoektocht is ideaal om te beleven met kinderen van het lager onderwijs.


Wat kost een pakket en hoe bestelt u het?

 • 15 euro voor Davidsfonds Cultuurkaarthouders.
 • 20 euro voor KBC-klanten, met mogelijkheid gratis lid te worden.
 • 25 euro indien je je adresgegevens achterlaat en, zonder verdere kosten, aangeeft gratis lid te willen worden van Davidsfonds.
 • 30 euro zonder een van vorige voordelen.

U stuurt gewoon een mail naar davisfonds.aartselaar@hotmail.com of geef een telefoontje naar Eddy Vermoesen (gsm: 0478-963 399).


Logement in deDruivenstreek

Zoektochters hebben de goede reputatie meer dan één dag in de stad of streek van de zoektocht te blijven. Voor hen leveren volgende logeergelegenheden uit de Druivenstreek en omstreken een bijzondere inspanning. Dat wordt extra genieten van uw overnachting en ontbijt!

TERVUREN

Hotel Rastelli Hoornzeelstraat 63 – 3080 Tervuren – 02 766 66 66 –
info@hotelrastelli.be hotelrastelli.be

Hotel Rastelli ligt in het centrum van Tervuren, dicht bij het prachtige park van Tervuren en het Zoniënwoud. De deelnemers van de Davidsfonds Zomerzoektocht – mits rechtstreekse reservatie vooraf – krijgen bij een overnachting een gratis glaasje cava aangeboden. Bij het boeken van de tweede nacht in Hotel Rastelli kunt u gratis aansluiten bij ons uitgebreid ontbijtbuffet t.w.v. 12 euro. Enkel ontbijten kan ook, mits reservatie. Gelieve rechtsreeks te boeken via onze site of via mail.

HOEILAART

Hippo-Droom – B&B en brasserie Tumulidreef 7 – 1560 Hoeilaart – 0477 52 46 58 –
hippo-droom.be

Hippo-Droom is een charmante B&B met acht kamers, een brasserie en ruimtes voor teambuildings, meetings, events, communies en verjaardagen. De deelnemers aan de Zomerzoektocht krijgen een gratis streekbiertje bij overnachting en de mogelijkheid om een ontbijt met bubbels te reserveren voor twee personen aan 30 euro – reservatie gewenst – geldig tot 16 september. De B&B is elke dag open en de brasserie is open op elke zondag van maart t.e.m. oktober (met uitzondering voor groepen) van 11.30 tot 18.30 uur.

B&B Huize Dumberg Groenendaalsesteenweg 25 – 1570 Hoeilaart – 02 657 10 58, 0494 21 58 61 – sites.google.com/site/huizedumberg/home

B&B Huize Dumberg telt twee kamers voor telkens twee personen. Huize Dumberg is een B&B in een charmante belle-époquewoning, waarbij we belang hechten aan een persoonlijke ontvangst, een zalige nachtrust en een heerlijk ontbijt met huisgemaakte producten. De deelnemers aan de zoektocht die een kamer boeken bij B&B Huize Dumberg krijgen bij aankomst een verwenkoffie met heerlijk gebak van het huis, thee, een glas appelsap van eigen kweek of huisgemaakte icetea.

Hotel Groenendaal Groenendaalsesteenweg 145 1560 Hoeilaart – 02 657 67 90  –restauration-nouvelle.be/nl/etablissement/hotel-groenendaal/

Hotel Groenendaal biedt acht elegante kamers aan, elk met een eigen stijl. De kamers bevinden zich boven bistro Chez Lulu, waardoor u uw verblijf kunt koppelen aan een zorgeloos etentje met een glaasje. De deelnemers aan de Davidsfonds Zomerzoektocht krijgen een gratis ontbijt bij een verblijf. Open op afspraak.

’t Houten huisje – Bed & Sauna Brusselsesteenweg 46 – 1560 Hoeilaart – 02 657 33 06 of 0473 43 8829

Bed & Sauna ’t Houten Huisje beschikt over één bijzondere tweepersoonskamer met een exclusieve moderne douche- en stoomcabine, een Finse sauna en een kleine privékeuken. De deelnemers aan de zoektocht verwennen wij met een artisanaal eigen gebrouwde Triple Saveur en een zoet streekproduct: de enige echte Hoeilaartse kaastaart. Open op afspraak.

OVERIJSE

Hotel Panorama Hengstenberg 77 – 3090 Overijse – 02 687 71 98 – hotelpanorama.be

Hotel Panorama beschikt over 53 comfortabel ingerichte kamers met digitale tv en gratis wifi. Bij ons begint u uw dag met een heerlijk ontbijt en ’s middags en ’s avonds kunt u hier genieten van heerlijke lunch- en dinergerechten. Voor grotere groepen zijn er menuvoorstellen beschikbaar op aanvraag. Fietsen kunnen gratis gestald worden en het hotel beschikt over een ruime parking. Davidsfonds speurders verwelkomen we graag met een lokaal welkomstdrankje bij overnachting.

Camping Druivenland Nijvelsebaan 80 – 3090 Overijse – 02 687 93 68 – www.campingdruivenland.be

Camping Druivenland ligt op wandelafstand van het centrum van Overijse, waar u de mogelijkheid heeft om u tegoed te doen aan een hapje of een drankje in de verschillende eet en drankgelegenheden. Deelnemers aan de zoektocht krijgen op vertoon van de deelnemingsbrochure 10% korting. Open vanaf 1 april t.e.m. 30 september van 8 tot 12.30 uur en vanaf 15 tot 19 uur


Bezoekerscentra

Toeristisch bezoekerscentrum Tervuren Markt 7b – 3080 Tervuren – 02 766 53 40 – visittervuren.be

Start uw zoektocht in het toeristisch bezoekerscentrum, een interactief belevingscentrum waar Tervuren met de grote en kleine bezienswaardigheden wordt voorgesteld. U wandelt er letterlijk tussen de bomen, leert er meer over het Zoniënwoud via een digitale quiz of knipt er zelfs druiventrossen op een touchscreen. Op vertoon van de deelnemingsbrochure krijgt u een euro korting bij aankoop van onze wandelgids (waarde 5 euro). Het bezoekerscentrum is gratis toegankelijk en tijdens de volledige duur van de zoektocht zeven dagen per week open.

Infopunt Toerisme – Hoeilaart Gemeenteplein 39 – 1560 Hoeilaart – 02 657 05 04 – hoeilaart.be/toerisme

Infopunt Toerisme Hoeilaart is gevestigd in het gemeenschapscentrum Felix Sohie, het kloppend hart van het verenigingsleven. De grote serre verwijst naar de druivenserres van vroeger, die Hoeilaart de naam van ‘glazen dorp’ opleverden. In de serre vindt u ook het borstbeeld terug van Felix Sohie, grondlegger van de commerciële druiventeelt onder glas. Op vertoon van de deelnemingsbrochure krijgt u een gratis geschenkje. Open op maandag en vrijdag van 8.15 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur, op dinsdag van 8.15 tot 12 uur, op woensdag van 8.15 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur, op donderdag van 13 tot 19 uur. Gesloten van 16 t.e.m. 29 juli en in het weekend.

Dru!f, huis van de tafeldruif Overijse Waversesteenweg 2 – 3090 Overijse – 02 785 33 75 – overijse.be/toerisme

In het bezoekerscentrum Dru!f ontdekt u het rijke verleden van de Druivenstreek. Met het gratis quizboekje voor kinderen van serrist Maurice gaat u op pad in de interactieve tentoonstelling. Die is open op dinsdag t.e.m. vrijdag van 13 tot 17 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 10 tot 18 uur. Elke deelnemer aan de zoektocht maakt kans om tafeldruiven of streekproducten te winnen in het toeristisch onthaal. Open elke vrijdag van 13 tot 17 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 10 tot 18 uur. Toegang is gratis.


Parkeren aan het startpunt

 • Op 5 minuten wandelafstand van vrijetijdscentrum De Warandepoort in Tervuren, kan je gratis parkeren op parking Panquin (Duisburgsesteenweg).
 • Op 10 minuten wandelafstand liggen volgende gratis randparkings: • Paleizenlaan • Parking Terminus tram 44 (Elisabethlaan) • Kleine Tervurenlaan
 • In de Parkomgeving (Kastanjedreef) is er een zone betalend parkeren. De ondergrondse parking Markt (aan het startpunt van de zoektocht) heeft  een capaciteit van ruim 200 plaatsen. (Dagtarief van 4 euro: maandag t.e.m. zaterdag van 8 tot 18 uur; dagtarief van 2 euro: op zon- en feestdagen van 8 tot 18 uur; nachttarief van 2 euro: alle dagen van 18 tot 8 uur)

Openbaar toilet

In de Koninklijke Moestuin, vlak bij het startpunt van de zoektocht, is er een openbaar toilet. Ook in vrijetijdscentrum De Warandepoort zijn er toiletten. Je kan er terecht tijdens de openingsuren: maandag van 13 tot 17 uur, dinsdag t.e.m. vrijdag van 10 tot 17 uur en zaterdag van 10 tot 13 uur.


Fietsverhuur

In de streek zijn er verschillende mogelijkheden om gewone of elektrische fietsen te huren. Meer info vind je binnenkort via www.davidsfonds.be/zomerzoektocht of de toeristische diensten.


De Zomerzoektocht 2018 is een organisatie van Davidsfonds in samenwerking met de Provincie Vlaams-Brabant, De Groene Gordel, Gemeenten Tervuren, Hoeilaart en Overijse, KBC, Westmalle.

 

Eén gedachte over “Zomerzoektocht in de Druivenstreek”

 1. I see you don’t monetize davidsfondsaartselaar.com, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every
  month with new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all sites),
  for more details simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s