Daguitstap – bioboer/haven linkeroever en polder

vrijdag 30 september

De haven op linkeroever is de voorbije decennia stevig uitgebouwd en nog meer belangrijke uitbreidingen zitten in de pijplijn. Hierbij houden de ontwikkelaars zoveel mogelijk rekening met zowel de mens als met de natuur. Vlakbij de haven, in Zwijndrecht, teelt bioboer Koen Doggen – in een vorig leven studiemeester – pfosvrije groenten.
Het wordt dus een daguitstap met diverse invalshoeken.

In de voormiddag bezoeken wij, in de schaduw van de industrie, de bioboerderij Moesland, een reusachtige moestuin voor een grote groep mensen die lokaal, vers, ecologisch en fairtrade willen eten (www.moesland.be). Op de middag lunchen wij in de golfclub van Kallo (www.golfclubbeveren.be). Vervolgens start een gegidste busrit doorheen het haven- en poldergebied waarbij o.a. aan bod komen: de haven, het lokale erfgoed, Doel, en de gevolgen van de havenactiviteiten voor de bewoners en de natuur.

2 gedachten over “Daguitstap – bioboer/haven linkeroever en polder”

 1. Dag Eddy,
  Ik vind het initiatief van de website speciaal voor Davidsfonds Aartselaar echt heel goed.
  Niet meer moeten teruggrijpen naar de papieren versie is wat mij betreft een vooruitgang.
  Één vraagje: de activiteiten van 2021 staan er ook bij maar voor het jaar 2022-2023 vind ik (nog?) niet de volledige activiteitenlijst?

 2. Magda, ik meen toch wel dat ons jaarprogramma terug te vinden is op onze website. Je kan dat op 2 manieren downloaden.

  Op de website wordt op regelmatige wijze de komende activiteiten aangekondigd met meer specifieke informatie. Ik denk hier aan plaatsen en uren van bijeenkomst die wel eens kunnen wijzigen voor de uitstappen. Of inschrijvingsdata.

  Binnen enkele dagen zal je meer info krijgen over onze lezingen van oktober en de cursus Davidsfonds Academie die start op 4 oktober.

  Eddy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s