Reis naar Noorwegen 13-22 juni

In juni organiseert Davidsfonds Aartselaar een uitzonderlijke reis in het Noorse fjordengebied. Het wordt een tocht door adembenemende landschappen, fjorden en monumenten die door de Unesco tot de mooiste van de wereld worden beschouwd. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat je in die hoekjes komt die door velen nog ontdekt moeten worden. Om onze reis te optimaliseren nemen we de ferry heen en terug naar Oslo met Color Line. Een unieke ervaring om nooit te vergeten, die maakt dat je onze rondrit door Noorwegen uitgerust begint. Het middagmaal de eerste dag is al inbegrepen!

prijs: 2.679 euro – DF cultuurkaart 2.650 euro
toeslag éénpersoonskamer: 500 euro

Hotels
13 juni        Color line buitenhut
14 juni        Wood Hotel Brumunddal
15juni        Quality hotel Skifer
16 juni        Thon hotel alesund
17 juni Fossheim hotel Lom
18 juni Fretheim hotel Flam
19 juni Brakanes hotel
20 juni Scandic Sjolyst Oslo
21 juni. Color line buitenhut

Inbegrepen:
– vervoer per luxe autocar
– professionele begeleiding  (gids Ludovik Dornez)
– verblijf in vol pension vanaf middagmaal de eerste dag tot het ontbijt laatste dag
– verblijfstaksen 
– overnachtingen in goeie en comfortabele hotels
– alle vermelde toegangsgelden

Niet inbegrepen:
– verzekering (annulatie- & bijstandsverzekering: € 4,25 pp per dag)
– audiogids (€15 per persoon)

Inschrijven voor de reis kan tot 25 februari.

Programma

dinsdag 13 juni Aartselaar-Kiel
Vertrek in de hele vroege morgen. (02u30) De rit naar Kiel laat ons verscheidene deelstaten van Duitsland ontdekken die de basis vormen van de Duitse economische hoogconjunctuur. De overtocht naar Oslo blijft steeds een aangename ervaring en laat je alvast kennismaken met de Scandinavische keuken en het typische “koldtbord”. Daarna kan men nog een danspasje wagen, de show bijwonen of gezellig keuvelen in één van de bars aan boord van het schip.

woensdag 14 juni Oslo-Brumunddal
Na het lekkere ontbijtbuffet aan boord genieten we nog van de mooie Oslofjord. Vooral het binnenvaren van Oslo biedt unieke beelden. We maken een korte stadswandeling en na het middagmaal rijden we naar Elverum. We bezoeken er het unieke woudmuseum om nadien te overnachten in het spectaculaire Wood hotel in  Brummunddal.

donderdag 15 juni Brumunddal-Beitostolen-Oppdal
’s Ochtends wandelen we tot aan het Mjøsameer. Nadien rijden we over de Noorse nationale toeristische routes tussen berg en dal. De vele meren maken deze bergwegen zo fotogeniek. In de  Beitostolen nemen we het middagmaal om in de namiddag ten volle te kunnen genieten van Valdresflya, Rondane en Dovrefjell, drie berggebieden die de natuur ten volle tot zijn recht laten komen. Ze maken deel uit van het nationale park van Jotunheimen. We overnachten in Oppdal, gelegen aan de voet van de Dovrefjell.

vrijdag 16 juni Oppdal – Kristiansund – Ålesund
Vanuit Oppdal voert rijksweg 70 door de Drivavallei naar het westen in de richting van de fjorden. We bereiken Kristiansund, de vissersstad aan de fjorden en de hoofdstad van de klipvis. Deze stad met zijn tradities en moderne olieindustrie heeft een romantische haven met kleurrijke panden. Na de Atlantic-tunnel rijden we over een unieke autoroute, de Atlantershavsveien. Via Molde bereiken we Ålesund. Deze Jugendstil-stad is enig mooi gelegen en biedt heel wat prachtige panorama’s.

zaterdag 17 juni Ålesund – Geirangerfjord – Lom
Na een korte overzet in Magerholm en de mooie route naar Hellesylt vatten wij de overtocht over de Geirangerfjord aan naar Geiranger. Na het middagmaal in het beroemde  stadje  volgen  we de Geirangerweg met zijn vele schitterende uitzichtpunten. Tot Lom worden we geconfronteerd met de machtige bergwereld van Jotunheimen. In het stadje bekijken we de staafkerk en overnachten er.

zondag 18 juni Lom- Flåm – Sognefjord
’s Morgens passeren we de Sognefjell, Noorwegens hoogste bergpas met een grote verscheidenheid aan natuurschoon. Via de oevers van de grootste fjord bereiken wij Manheller. Na een korte ferry rijden we verder naar het stadje Laerdal en nemen de langste tunnel naar Stalheim. Na het middagmaal genieten we van een twee uur durende cruisetocht op de Aurlandsfjord en Nærøyfjord. Beide zijn de eerste landschappen die door de Unesco als monument geklasseerd zijn. In Flåm kunnen we verder nagenieten van dit uniek stukje natuur.

maandag 19 juni Flåm – Voss – Brakanes
De Flåmtrein naar Myrdal is een meesterstuk van spoorwegenbouw. Door 20 tunnels en bochten bereiken we een hoogte van 865 m. In Myrdal sporen we tot Voss voor het middagmaal. Verder rijden we naar Bruravik voor de rit over de Hardangerbrug. Waarom deze fjord de boomgaard van Noorwegen wordt genoemd, wordt al snel duidelijk als we de weg naar Lofthus nemen. We verblijven aan de Hardangerfjord in het Brakanes Hotel. Dit in de kamers met fjordzicht.

dinsdag 20 juni Lofthus – Rauland – Oslo
In het gebergte na de stad Odda bemerken we verschillende watervallen met de Låtefoss als bekendste. De verdere rit in het Roldalgebergte heeft zoveel natuurschoon dat woorden hier tekort schieten. We lunchen in Rauland en zien vervolgens Vemork, een waterkrachtcentrale waar de moderne geschiedenis werd bepaald. De rit brengt ons vervolgens in Heddal met een bezoek aan de grootste staafkerk van Noorwegen. Via Kongsberg bereiken we de Noorse hoofdstad waar we in overnachten.

woensdag 21 juni Oslo – Kiel
In de voormiddag is er een wandeling voorzien langs het stadhuis, het parlement, het koninklijk paleis, enz… Daarna schepen we in voor de heerlijke overtocht naar Kiel. Een unieke belevenis die je laat genieten van natuurschoon en alle luxe die deze boot te bieden heeft.


donderdag 22 juni Kiel -Aartselaar
Via de Duitse autosnelwegen rijden we huiswaarts en genieten na van de vele unieke belevenissen die deze topreis biedt.

2 gedachten over “Reis naar Noorwegen 13-22 juni”

  1. Dit is schitterende reis, zeker eens doen. Met de meest confortabele Setra autobus het hoge Noorden verkennen is een top belevenis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s