Wit-lof from Belgium

dinsdag 7 maart

Deejay Gust De Coster vond de radio niet uit, maar wel de benaming ‘Belpop’. We spreken over het begin van de jaren ’80, een periode waarin de Belgische rock in de slipstream van de punk en vooral de new wave hoogtij vierde.

In zijn veelbeluisterde programma ‘Vrijaf’ op Radio 2 besteedde Gust De Coster bijzonder veel aandacht aan groepen als TC Matic, The Kids, De Kreuners, Luna Twist, Arbeid Adelt!, Jo Lemaire + Flouze, Red Zebra, The Scabs, Lavvi Ebbel, The Machines, 2 Belgen, The Employees, Nacht Und Nebel, Elisa Waut… En droeg zo bij aan een nooit eerder gezien success van Belgische bands in die tijd.

Gust De Coster vertelt anekdotes en straffe verhalen uit zijn boek “Wit-lof from Belgium”, en speelt talrijke muziekfragmenten uit de Belpop-periode alsof Vrijaf nooit uit de ether verdwenen is. 

Foto’s, platenhoezen, affiches en tickets uit die tijd zullen je nog meer onderdompelen in de geest van de Belgische muziek van de jaren ’80.

Eén gedachte over “Wit-lof from Belgium”

  1. opgelet als je de link volgt kom je op next generation Heb twee kaarten voor 7/3 via CC besteld Groetjes Marc en Lieve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s