Daguitstap naar Turnhout

zaterdag 20 mei

Turnhout is een stad met veel troeven. Wonen, winkelen en beleven is er een plezier. Bovendien geven talrijke historische gebouwen een beeld van de culturele rijkdom van de stad. Maar geschiedenis roept ook steeds vragen op. Ligt de oorsprong van Turnhout wel bij het kasteel van de hertogen van Brabant?

De gids ontvangt ons om 9:30 bij een kop koffie of thee. Met de themawandeling Turnhout Historisch ontdekken we daarna het rijke verleden van de stad. Wij lunchen rond 12:30 en bezoeken nadien het kasteel van de hertogen van Brabant. Dit geklasseerde monument biedt vandaag onderdak aan het gerechtshof. Rond 16:00 sluiten we deze boeiende dag af.

Enkele afspraken (zie inschrijvingsformulier dat je hieronder kan aanklikken)
– Inschrijven voor deze uitstap kan enkel via het formulier. Je inschrijving wordt bevestigd met je betaling van 45 euro (met Davidsfonds Cultuurkaart 40 euro) op onze rekening BE05 4015 0190 3175. De koffie en lunch (driegangenmenu, exclusief drank) inbegrepen. We vernemen wel graag of je een vis- of vleeshoofdgerecht wil.
– Voor deze daguitstap organiseren we een carpooling. Wil je meerijden of kan je iemand meenemen in je wagen, laat het ons weten. Afspraak om 8 uur op de parking CC. Vertrek om 8.15 uur.
– Als je rechtstreeks naar Turnhout wil rijden, zien we mekaar daar om 9.15 uur op de Grote Markt (Toerisme en Uit)
– Zit je nog met vragen: Paul Reyniers (tel: 0474-480 365)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s