Kerstboodschap van de voorzitter

De concurrent.

Misschien heb je het al opgemerkt, maar de Sint is het land nog niet uit of zijn jongere concurrent hangt al met een touw aan de gevels. De pest is dat hij alsmaar meer opduikt en zich sneller lijkt te verspreiden dan de Mexicaanse griep. Ik heb mij al afgevraagd waar die kerel vandaan komt en hoe hij zich zo snel kon voortplanten.

Sommigen beweren dat hij samen met zijn vrouw in Lapland woont, meer bepaald op de berg Korvantunturi, nabij de stad Rovaniemi. Het feit dat hij een vrouw heeft , legt natuurlijk uit dat hij zich kan vermenigvuldigen. Maar aan zo’n tempo en dan nog in de vrieskou ?

Zou het misschien komen door het drinken van Coca-Cola ? Wanneer je al eens televisie kijkt zou je dat kunnen denken. Je hebt dan ongetwijfeld reeds gezien dat rijen vrachtwagens, vol flesjes Coca-Cola, over uw scherm rijden, en dat een in het rood geklede gezellige dikkerd met witte baard niet van de lading kan blijven. Het zou dus ook kunnen dat de kerstman, want zo heet hij, uit Atlanta komt.

Dat is echter zonder de Hollanders gerekend. Zij zijn altijd goede verkopers geweest en zij beweren dat zij reeds rond 1773 de kerstman hebben ingevoerd in Amerika. Zij noemden hem Sinterklaas, maar de Amerikanen konden dat moeilijk uitspreken en het werd Santa Claus. Onder die naam voerden zij hem terug uit, samen met de Coca-Cola.

De Finnen evenwel vonden dat zij niet alleen van Nokia konden leven en zij bezorgden de kerstman een woning in Lapland. Dat legde hen geen windeieren, want jaarlijks komen tienduizenden de kerstman daar bezoeken.

Nu moet ik zeggen dat al dat gedoe met kerstmannen en rendieren aan mij niet besteed is. Op 25 december wordt de geboorte van Christus herdacht en laat het ons daar maar bij houden.

Namens Davidsfonds Aartselaar wens ik iedereen een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar.

René De Ranter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s