Davidsfonds zomerzoektocht: De Rupelstreek en het Vaartland

Davidsfonds Zomerzoektocht 2011

Rupelstreek en het Vaartland

zaterdag 4 juni 2011 tot zondag 18 september 2011

De zomerzoektocht van het Davidsfonds is een klassieker onder de Davidsfonds Evenementen. In 2010 brak hij alle records: meer dan 25.000 mensen namen deel, een ongeziene toeloop.

Zij zorgden ervoor dat Tielt en het Brugse Ommeland overspoeld werden door fietsers en autotoeristen die naarstig op zoek waren naar de juiste antwoorden op de zoektochtvragen.

Tegelijk ontdekten al die zoektochters een mooi stukje onbekend Vlaanderen en kreeg hun kroost de kans om mee te speuren met de speciaal op maat gemaakte kinderzoektocht.

Dit jaar komt de zoektocht erg dicht bij ons: de Rupelstreek en het Vaartland staan in de kijker.

De nu al 25ste editie van de zomerzoektocht trekt nl. naar de Rupelstreek en het Vaartland, ruwweg de regio rond Boom en Willebroek, waar het water van de Rupel het ritme bepaalt.

Het vertrek ligt in Reet, een deelgemeente van Rumst, die dit jaar trouwens haar 700ste verjaardag viert. De streek belooft prachtige natuurgebieden die getuige zijn van het rijke steenbakkerijverleden.

Indrukwekkende vergezichten, charmante dorpjes en kilometers jaagpaden wachten u op. Maar de streek is ook rijk aan musea, brouwerijen (Duvel!), ambachtslui en natuurlijk tal van eet- en drinkgelegenheden.

Kortom, de zoektocht heeft alweer een fijne plek gevonden om neer te strijken.
De zoektocht start op zaterdag 4 juni en loopt tot en met zondag 18 september.

Vertrek- en eindpunt liggen in Reet.

Het zoektochtpakket kan u kopen op het gemeentehuis/de bibliotheek van Reet, vanaf 4 juni.

Dat kost € 19, maar met een Davidsfonds Cultuurkaart betaalt u slechts € 14. Het pakket bevat een deelnemingsbrochure met antwoordformulier – met daarin het uitgestippelde traject van de zoektocht – een kinderzoektocht en een gloednieuwe toeristische gids over de regio ‘Genieten aan het water. Rupelstreek en Vaartland’ (waarde: € 17,50).
De Zomerzoektocht van het Davidsfonds loopt in samenwerking met: Gemeente Rumst, 700 jaar Reet, Toerisme Rupelstreek-Vaartland, Scheldeland, Radio 2 en Duvel.

 Deelnamepakketten kan je bestellen bij Eddy Vermoesen via gsm 0478/96.33.99 of via e‑mail aan davidsfonds.aartselaar@hotmail.com voor einde juni 2011.nd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s