Universiteit Vrije Tijd – Caïro, een venster op het islamitisch Midden-Oosten

dinsdagen 15/22/29 november en 6 december

Caïro, een venster op het islamitisch Midden-Oosten

De geschiedenis van Caïro als hoofdstad van Egypte gaat terug tot de Romeinse tijd, wanneer het fort Babylon (niet te verwarren met het Mesopotamische Babylon) er wordt gebouwd als symbool van de Romeinse macht.

Pas eeuwen later zal uit deze Romeinse nederzetting Caïro ontspruiten. In de middeleeuwen ontwikkelt de stad zich tot een mediterrane metropool, die met recht de titel ‘Moeder van de wereld’ opeist en Caïro groeit uit tot het centrum van de islamwereld.

Jo van Steenbergen, professor islamitische geschiedenis, en Maya Termonia, docente Arabisch, nemen u mee naar Egyptes hoofdstad, vanaf de intrede van de Arabische legers in de zevende eeuw tot de komst van de Turkse Ottomanen in de vroege zestiende eeuw. Ze voeren u langs monumenten, figuren en legendes die deze geschiedenis mee bepaald hebben. Zo bieden ze een venster op de historische evolutie van het Midden-Oosten.

Inbegrepen in de inschrijvingsprijs is het boek ‘Caïro. Van Arabisch tentenkamp tot stad van duizend-en-één-nacht’ (beide sprekers zijn auteurs van dit boek, verschenen bij het Davidsfonds, handelsprijs € 29,95).

Praktisch:

–    Dinsdagen 15/22/29 november en 6 december 2011 van 14.00 tot 16.00 uur

–    Plaats: Aartselaar, CC ’t Aambeeld, della Faillelaan 34

–    Prijs: 60 euro – met lerarenkaart: 57 euro – met DF-cultuurkaart 54 euro

–    Koffie en het boek ‘Caïro…’ zijn in de prijs begrepen

–    Info: 03/887 92 91 (Paul Reyniers) en 016/310.670 (Universiteit Vrije Tijd)

–    Inschrijven: telefonisch op bovenstaande nummers of via www.davidsfonds.be  (klikken op ‘Universiteit Vrije Tijd’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s