The sky is NOT the limit – woensdag 4 maart

“The sky is NOT the limit”

Nancy Vermeulen

DF_20150304_TheSky A5

Er zijn straffe madammen, maar er is straf, straffer en strafst. En dat is het minste wat je kan zeggen van Nancy Vermeulen uit Hove bij Antwerpen.

Op haar zesde knutselde ze met vergrootglazen zelf een sterrenkijker in elkaar. Op haar 15de was ze al gids bij de volkssterrenwacht Urania in Hove. Dat zij later gediplomeerd astrofysicus werd, hoeft dus niet te verbazen. Om later kans te maken bij de ESA (European Space Agency) werd ze ook nog lijnpiloot. Ze vloog o.a. voor DHL, maar ook met een Airbus 300-vrachtvliegtuig boven Bagdad, in volle Irakoorlog.

Ze werkt als vlieginstructeur voor professionele lijnpiloten, is onafhankelijk specialist in ‘ruimtetraining’, heeft als taak bij de International Space Transport Association om in de toekomst de training te organiseren voor de astronauten van de commerciële ruimtevaart.

Neen, het zijn niet alleen jongens die ervan dromen om astronaut te worden. En dromen heeft ze nog genoeg.

Toen Columbus destijds zijn plannen ontvouwde, dacht vrijwel iedereen dat zijn boot van de wereld zou vallen. Dat is niet gebeurd. Christoffel ontdekte Amerika. Avonturiers van dat kaliber veranderen de wereld…

Of zij een moderne avonturier-ontdekkingsreizigster is? Haar antwoord: “Mocht men mij morgen vragen om wetenschappelijk onderzoek te gaan doen op Mars, dan zal ik geen moment aarzelen!”

Kortom: een boeiende avond over lucht- en ruimtevaart, over de ervaringen, de plannen en de dromen van een ‘bevlogen’ vrouw.

Praktisch:

  • Woensdag 4 maart om 20.00 uur
  • Cultureel Centrum ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar
  • Inkom: € 7 (met DF-cultuurkaart: € 5). Je kan ter plaatse betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s