75ste Vlaams Nationaal Zangfeest – zondag 11 maart

75ste Vlaams Nationaal Zangfeest

Dit jaar viert het Vlaams Nationaal Zangfeest zijn 75ste editie. Met respect voor dit rijke verleden, maar met de blik resoluut op de toekomst. De toekomst van het Zangfeest ziet er alvast mooi uit. Het publiek groeit weer jaar na jaar en steeds meer jonge mensen vinden de weg er naar toe.

Het zal een schitterende feesteditie worden in een tot de nok gevulde Lotto Arena met vanaf de eerste noot een unieke sfeer van samenhorigheid. Het publiek kan zich de longen uit het lijf zingen en de batterijen opladen.

Geen Zangfeest zonder samenzang en dus staan er naar goede gewoonte heel wat klassieke samenzangliederen op het programma.

De blazers van Brassband Scaldis zorgen naar goede gewoonte voor de begeleiding van de samenzang. Zij openen het Zangfeest met de Fanfare van August De Boeck, als hulde aan de Vlaams-Brabantse componist die 75 jaar geleden overleed. Wim Berteloot begeleidt de samenzang op piano en beiaard en verzorgt de bindingen tussen de liederen. Leden uit verscheidene koren vormen samen het grote Zangfeestkoor.

Dirigenten van dienst zijn Ivo Van Gils, Erwin Pallemans en Peter Leys.

De dansers van Imago Tijl uit Neerpelt brengen eigen danscreaties en geven extra kleur aan een aantal liederen. Een vaste waarde is de taptoe van de jeugdmuziekkapel van het VNJ. Ook de Thebaanse trompetten en de jeugdmuziekkapel van KSA Hanske de Krijger uit Oudenaarde zijn opnieuw van de partij.

Praktisch:

–   Zondag 11 maart 2012 om 14.30uur in de Lotto Arena (naast het Sportpaleis)
–   Inkom: € 16-38 naargelang de zitplaatsen en verenigingen. Gratis programmaboek
–   Kaarten te bestellen vóór 1 maart  bij Eddy Vermoesen (0478/963 399)
–   Met uw toegangskaart kan u op de dag van het Zangfeest gratis gebruik maken van de trams en bussen van De Lijn in Antwerpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s